3 izgalmas hamburger recept, amit ki kell próbálnod a grillszezonban

Írta: ,

Bár a hamburgert sokszor a tiltólistás gyorskaják közé sorolják, ha otthon, a megfelelő alapanyagokból készíted el, akkor nem csak szuper finom, de nagyon izgalmas és egyben egészséges is lehet. Egy laza fröccs vagy egy finom pohár sör mellé a pazar street food vacsi, ami akkor legjobb, ha grillen készíted, majd a teraszon fogyasztod el!

Kéksajtos hamburger hagyma chutney-val

Ha szereted a kéksajtot, akkor ezt a burgert imádni fogod. Természetesen ez is akkor lesz a lefinomabb, ha grillen készíted a húst!

Hozzávalók 6 burgerhez:  

  • 500 g darált marhahús,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 50 g kéksajt,
  • 50 g zsemlemorzsa,
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál friss petrezselyem,
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz,
  • 1 evőkanál Dijoni mustár,
  • 1 evőkanál só, egy teáskanál bors,
  • bacon szalonna,
  • ízlés szerint Tabasco szósz,
  • ízlés szerint hagyma chutney.

Hozzávalók a kéksajt mártáshoz:

  • 150 g kéksajt,
  • 4-5 evőkanál tejföl vagy majonéz (vegyesen is lehet),
  • 1 evőkanál metélőhagyma,
  • 1-2 evőkanál olívaolaj,
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz.

Elkészítés:

A husi hozzávalóit tedd egy nagy tálba, kézzel keverd jól össze, és formálj belőle hat bucit. Egy serpenyőben pirítsd meg baconöket, majd tedd őket félre. Ha maradt egy kis zsiradék az edényben, abba nyugodtan mehetnek a husik, amiket oldalanként 3-4 percig, közepes lángon kell sütnöd.

Tipp: Étkezés előtt 4-5 percig pihentesd a húsokat, és csak ezután állítsd össze a burgereket, így sokkal ízletesebbek lesznek.

Ezalatt pont elkészítheted a kéksajtos szószt, amihez egy kisebb tálban keverd össze a szósz hozzávalóit, és ha esetleg túl sűrű lett, akkor lazítsd tejföllel. Ha minden összeállt, akkor már csak a bucik összeállítása van hátra. Pirítsd meg a bucikat, kanalazz rájuk egy kis hagyma chutneyt, erre jöhet a buci, majd a szépen megpirult bacon és a kéksajt szósz.

Forrás: supergoldenbakes.com