Vannak napok, amikor egyszerűen nem lehet ellenállni az édességeknek – és ezzel nincs is semmi baj. Néha kell egy kis bűnözés! Sőt jobb, ha nem is bűnözésként, hanem inkább megérdemelt jutalomként gondolunk a finom desszertekre. Most olyan recepteket hoztunk el nektek, amik gyorsan elkészülnek, nem bonyolultak, és nem tartalmaznak cukrot – ezt mindig valami más édesítőszerrel helyettesítettük. Hogy hangzik?
2/4 Mogyoróvajas-banános muffin (12 db muffinhoz)
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én egyszerűen imádom a mogyoróvajat, ezért a sütikbe is imádom belecsempészni. Mivel a muffint könnyű összedobni és nem kell sokáig sülnie, így egyszerű megoldás lehet, ha egy kis édességre vágysz. Ebben a receptben a cukor helyett mézet használtam, a plusz édes ízért pedig a banán volt a felelős.
Hozzávalók 12 darabhoz:
25 dkg liszt,
5 dkg zabpehely,
2 tojás,
10 dkg méz,
2 banán,
5 dkg zabpehely,
1 evőkanál sütőpor,
12 dkg cukormentes mogyoróvaj,
5 dkg vaj,
2,5 dl tej
Kapcsold be a sütőt 190 fokra, a muffin formákba pedig tegyél kis muffin papírokat. Mikróban olvaszd fel egy kicsit a vajat, közben törd össze villával a banánt (hogy pépes állagú legyen), és egy másik tálban elegyítsd a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet.
A banános péphez add hozzá a tojássárgáját, a mézet, majd a mogyoróvajat és az olvasztott vajat. Ha már szépen összeállt, akkor jöhet hozzá a lisztes keverék és a tej.
Ezután verd fel a tojásfehérjét, de ezt már csak óvatosan add hozzá az elkészített krémhez, nehogy összetörjön a hab. Ha a krém jól összeállt, akkor mehet a kapszlikba, majd a sütőbe kb. 20 percre.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!