Digitális detox: ez történt, miután 3 napig nem vettem kézbe a telefonomat

Digitális detox: ez történt, miután 3 napig nem vettem kézbe a telefonomat

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Digitális detox: ez történt, miután 3 napig nem vettem kézbe a telefonomat

Persze könnyű úgy, hogy az ember nem egy egyszerű szürke hétköznapon áll neki, hanem akkor, amikor amúgy is szabadságon van, elutazik és eltávolodik a „valóságtól”. Én azonban úgy voltam vele, hogy valahol el kell kezdeni és egy pár napos utazás Kőszeg mellé egy kis erdei faházba tökéletes lehetőség, hogy végre kipróbáljam, ami másoknak olyannyira bevált. Ha működik, és úgy érzem, hogy segít, akkor talán megpróbálom az egyszerű munkanapokon is bevezetni majd rövidebb-hosszabb időre.

Első fázis: hiányérzet

Mikor megérkeztünk az erdei kisházba a barátaimmal, ahol semmi mást nem terveztünk, csak nagy alvásokat, olvasást, bográcsozást és egy kellemes túrát, az első dolgom volt, hogy jeleztem a családomnak, hogy megérkeztem, és hogy ne keressenek, mert kikapcsolom a mobilomat.

Úgy gondoltam, az nem elég, ha egyszerűen nem nézek rá, teljesen meg akartam szabadulni tőle, így kikapcsoltam és elraktam a táskám mélyére. Az érzés nem volt katartikus, sőt, eleinte inkább hiányérzetem volt, hiszen a hétköznapokban mindig a kezem ügyében van a kütyü, nyomkodom, sokszor sajnos akkor is, ha semmi szükségem rá.

Második fázis: tuti, hogy nincs semmi dolgom?

A kezdeti hiányérzetet másnapra egy sürgető érzés váltotta fel, mintha elfelejtettem volna valamit, mintha lenne egy feladatom, amit nem csináltam meg és nyomasztana a tudat, hogy még előttem áll. 

Folyamatosan emlékeztetnem kellett magam arra, hogy ez nincs így és az egyetlen dolgom most a pihenés, a relaxálás és a pillanat megélése. 

Remekül szórakoztunk, sokat olvastam, nevettünk, sütöttünk-főztünk, így mivel nem unatkoztam, egyre kevesebbszer tört rám ez az érzés.

Harmadik fázis: de akkor honnan tudom meg a választ?

Ha egyetlen dolgot kellene kiemelnem – a kapcsolattartáson kívül –, hogy miért találtam hasznosnak az okostelefont, az a zsebemben lévő tudás, amit bármikor elérhetek. Minden kérdésre megtalálom a választ néhány gombnyomásra és ez végtelen szabadságérzetet ad.

Így mikor filmekről, könyvekről, utazásokról beszélgettünk a barátaimmal, ne adj isten azt szerveztük, hogy merre induljunk túrázni, hirtelen nagyon hiányozni kezdett a telefon. Hogy kapom meg így a válaszokat, amiket eddig mindig azonnal meg szoktam találni?

.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást