Csicsókás vitaminsaláta

Csicsókás vitaminsaláta

Címlap / Életmód / Receptek / Csicsókás vitaminsaláta

Szuper-egészséges vegyes zöldségsaláta, amely nemcsak köret, de kiváló főétel is lehet. A fűszeres fokhagymás öntettől igazi ínyencséggé válik, amelyet érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

50 dkg cékla
50 dkg csicsóka
10 dkg kukorica (kukoricakonzervből)
3 szál sárgarépa
3 lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
tengeri só
almaecet
cukor (édesítő) ízlés szerint
víz
1 teáskanál gyömbér (reszelt vagy por)
2 teáskanál őrölt szegfűbors
1 evőkanál kapor
zöldpaprika
főtt tojás
Elkészítés:

A céklát és a répát főzd puhára, majd szeleteld fel falatnyi darabokra. A felszeletelt hagymát sózd meg és hagyd, hogy levet eresszen. A csicsókát kockázd, sózd, borsozd és csepegtess rá egy kis citromlevet. Végül a zöldségeket csavard ki, tedd egy nagy tálba és ízesítsd a fűszerekkel és az ecettel, majd az egészet díszítsd zöldpaprikával és főtt tojással.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!