A csicseriborsó hatásai: Fogyaszt, erősíti a csontokat és könnyen beszerezhető

A csicseriborsó hatásai: Fogyaszt, erősíti a csontokat és könnyen beszerezhető

Címlap / Életmód / A csicseriborsó hatásai: Fogyaszt, erősíti a csontokat és könnyen beszerezhető

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

A Földközi-tenger környékéről és a Közel-Keletről származó csicseriborsó, amelyet garbanzo babként is emlegetnek, az olasz, görög, indiai, arab, spanyol és portugál konyha egyik nélkülözhetetlen összetevője. Ezen konyhák különleges ízvilágának alapkövét Magyarországon is egyre többen fedezik fel és illesztik be heti étrendjükbe, köszönhetően jótékony hatásainak. Nem csupán gazdag ízvilágú, hanem rengeteg egészségügyi előnyt rejt magában, ami miatt érdemes rendszeresen fogyasztani ezt a csodazöldséget.

Mire jó a csicseriborsó az étrendben?

A csicseriborsó számos jótékony hatást tartogat az emberi szervezet számára, gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően. Először is, rendkívüli fehérjeforrásról beszélünk, amely különösen fontos lehet azok számára, akik vegetáriánus vagy vegán étrendet követnek. Fehérjetartalmával hozzájárul a test izomzatának megőrzéséhez és építéséhez, miközben elősegíti a sejtek regenerációját is.

Ezen kívül, ez a hüvelyes tele van rosttal, ami nemcsak az emésztés folyamatát segíti, hanem hosszan tartó teltségérzetet biztosít, ezzel is segítve a testsúly kontrollját. Mindez a rostban gazdag étrend nélkülözhetetlen szereplőjévé teszi, különösen, ha valaki fogyókúrázik, vagy csak egyszerűen egészségesebb életmódra vágyik.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!