Boldogság pillanatok őszre, amiket te is megteremthetsz!

Boldogság pillanatok őszre, amiket te is megteremthetsz!

Címlap / Életmód / Egészség / Boldogság pillanatok őszre, amiket te is megteremthetsz!

Mióta beköszöntött az ősz, keserédes érzések kerítettek hatalmukba. Egyfelől imádom, hogy átvariálhatom a ruhatáramat, és végre viselhetem a pihe-puha pulóverjeimet, miközben a táj szépen lassan a piros ezer árnyalatába kezd pompázni, másfelől azonban a borongós napok, és a változékony időjárás nagyon megvisel. Nem csak az immunrendszerünknek okoz komoly erőpróbát az átmeneti időszak, hanem bizony az érzelemközpontunknak is.

Az emberek többsége képtelen a borús napokon optimista maradni, ami a fakó színekkel, a hűvös idővel és a napfény hiányával áll kapcsolatban. Éppen ezért, szükségünk van arra, hogy ezeken a napokon mi magunk teremtsük meg az örömforrásunkat, akár otthonunkban, akár a munkában!

Minden nap húsz perc Énidő

Valld be őszintén, mikor szántál magadra utoljára egybefüggően 20 percet, anélkül, hogy a munkádon vagy a magánéleti gondjaidon járt volna az eszed?

Nem egyszerű kikapcsolni, és elfelejteni pár percre a nehézségeket, főként ősszel, mikor a borús idő szinte előcsalogatja belőlünk a világvége hangulatot.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy minden nap szánjunk magunkra néhány pillanatot, mikor kényeztetjük a testünket vagy a szellemünket.

Ez lehet egy forró fürdő, hangulatos illatgyertyákkal és lágy zenével, vagy egy pohár bor lassú elkortyolgatása, miközben lakkozzuk a lábkörmünket, esetleg egy hidratáló arcmaszk felkenése, miközben megnézünk egy részt a kedvenc sorozatunkból.

A lényeg csak az, hogy senki és semmi mással ne foglalkozzunk, csakis a saját harmóniánk megteremtésével!

Hangulatos dekorációt mindenhová!

Nem is tudok jobb terápiás módszert annál, mint amikor egy új évszakba lépve kicsinosítjuk az otthonunkat, esetleg a munkahelyi kuckónkat is! Persze könnyű túlzásokba esni, így nem árt az óvatosság, főként, ami a kiadásokat illeti!

Érdemes előre megtervezni, hogy mivel szeretnénk hangulatosabbá varázsolni az otthonunkat, és egy bevásárlólistát írni a költségek összegzésére!

A legolcsóbb alternatívák azok, amiket mi készítünk házilag, hiszen egy mesés koszorú, vagy egy szépen feldíszített gyertya, esetleg egy kis őszi terméstál nagyon fel tudja dobni egy-egy szoba hangulatát, és igazán nem kerül sokba a kivitelezésük.

Plusz előny, ha saját kezűleg készítjük el ezeket, a kreatív időtöltésnek hála még több energiával töltődhetünk fel!

Rengeteg DIY öltet van a Bien-en is, tehát irány válogatni, és megálmodni a tökéletes őszi dekorációt!

Őszi, komorság űző lejátszási lista

A zenének csodálatos ereje van, és hihetetlen befolyásolóképessége! Ezért is érdemes minden évszakra egy-egy lejátszási listát összeállítani, hiszen egy jól megválogatott lista akár a kedvünket is sokkal derűsebbre varázsolhatja.

Érdekes azonban, hogy míg az egyik zene valakit vidámságra ösztönöz, addig másokat ingerel. Pontosan ez a zene lényege, hogy más és más érzelmeket váltson ki az emberekből.

Ősszel én előnyben szoktam részesíteni a Jazz-t és a Blues-t, de persze nem a túl lassú változatokat, hanem a lelket finoman simogató, vibráló ütemeket.

Titeket melyik műfaj ragad meg a leginkább? Melyik az, ami visszahoz az életbe még a legborongósabb napokon is? Gyerünk, fel vele a listára!

Frissítsd a ruhatárad!

A vásárlás megint csak egy érdekes pontja a listának, ugyanis van, hogy teljesen kikapcsolja az embert, míg máskor inkább csak frusztrációval tölti el.

Ősszel könnyebben fordul elő a második verzió, hiszen ilyenkor amúgy is hajlamosabbak vagyunk a negatív érzelmekre, ezért nem is érdemes hosszú órákon át nézelődni, és azon bosszankodni, hogy a kiszemelt darabok megint nincsenek a méretünkben, esetleg nem úgy állnak rajtunk, ahogy mi azt szeretnénk.

Sokkal jobb taktika, ha lassanként frissítjük fel a ruhatárunkat, például egy-egy őszies, melegebb zoknival, aminek a mintája vagy az anyaga már jobb kedvre derít bennünket.

Rengeteg aprósággal fel lehet dobni a megjelenést, és egy-két vidám színnel vagy mintával máris hangulatosabbá varázsolhatjuk a napunkat, sőt, talán másokét is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást