Manapság a csapból is az folyik, hogy minél inkább lejjebb kell vinnünk a bevitt szénhidrátok mennyiségét, különben borítékolhatjuk a hízást. Sorra követik egymást a szénhidrát-csökkentett lisztek, péksütemények, különféle késztermékek. De valóban ennyire káros lenne a szénhidrát?
2/5 Akkor mi ezzel a baj?
Semmi gond nincs a szénhidrátmegvonással egészen addig, amíg az nem drasztikus. Sokak számára (főleg, akik jelentős túlsúllyal bírnak), a drasztikusnak számító csökkentés csupán egészséges keretek közé viszi az értékeket.
Ám még nekik sem szabad túl hirtelen változtatniuk szokásaikon. Senki sem tesz jót magával akkor, ha szinte semennyi szénhidrátot nem visz be a szervezetébe, esetleg el kezd rettegni tőle, mert attól tart, azonnal beindul a hízás, ha ismét normálisan kezd el étkezni.
Nagy hiba, hogy manapság a szénhidrát önmagában lett rossz, sokan, akik a szénhidrátmentes étkezést hirdetik, nem is tesznek különbséget lassú- és gyorsfelszívódású szénhidrátok között. Pedig ez lenne az alapvető!
Utóbbiak valóban megterhelik a vércukorszintet, és elsődlegesen járulnak hozzá a hízáshoz, de előbbiek csak és kizárólag hasznot hajtanak. Akkor is, ha fogyni szeretnél!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!