Hozzávalók: 80 dkg sovány karajfilé egyben só bors fahéj szegfűszeg 20 dkg aszalt szilva 2 dl édes vörösbor 2 dl főzőtejszín 80 dkg burgonya 1 darab alma szerecsendió 2 dkg vaj 2 evőkanál tej
Elkészítés: A karajt felszúrjuk. Az aszalt szilvát vörösborba áztatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, pici fahéjjal meghintjük. A beáztatott, lecsepegtetett aszalt szilva felét a húsba töltjük. A húst óvatosan sütőzsákba tesszük, féldecinyi vörösbort öntünk alá. A zacskóra 4-5 lyukat szúrunk. 200 fokon kb. 1 óra alatt sül meg a hús. A sütés utolsó 10-15 percében levághatjuk a sütőzacskó tetejét, így ropogósabb lesz az ételünk. A krumplipürét a szokott módon elkészítjük, annyi különbséggel, hogy egy almát is teszünk bele. A maradék beáztatott aszalt szilvát 5-6 szegfűszeg, csipet fahéj társaságában 2 dl tejszínnel felfőzünk. Ez lesz a szósz. A húst legalább 15 percig pihentetjük. Vékonyra szeletelve almás krumplipürével tálaljuk. A vörösboros-aszalt szilvás mártás kiváló hozzá.
Aszaltszilvás-vörösboros hús almás krumplipürével, finom mártásban
Címlap / Életmód / Receptek / Aszaltszilvás-vörösboros hús almás krumplipürével, finom mártásban
Laktató finomság kerülhet most az asztalára, ha elkészíti ezt az ételt. Sütőzacskót használtam, így próbáltam egy kicsit visszafogni a kalóriákat.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!