Életmód / Receptek / Táplálkozás

Aszaltszilvás-vörösboros hús almás krumplipürével, finom mártásban

Laktató finomság kerülhet most az asztalára, ha elkészíti ezt az ételt. Sütőzacskót használtam, így próbáltam egy kicsit visszafogni a kalóriákat.

Hozzávalók:   80 dkg sovány karajfilé egyben só bors fahéj szegfűszeg 20 dkg aszalt szilva 2 dl édes vörösbor 2 dl főzőtejszín 80 dkg burgonya 1 darab alma szerecsendió 2 dkg vaj 2 evőkanál tej
Elkészítés:   A karajt felszúrjuk. Az aszalt szilvát vörösborba áztatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, pici fahéjjal meghintjük. A beáztatott, lecsepegtetett aszalt szilva felét a húsba töltjük. A húst óvatosan sütőzsákba tesszük, féldecinyi vörösbort öntünk alá. A zacskóra 4-5 lyukat szúrunk.  200 fokon kb. 1 óra alatt sül meg a hús. A sütés utolsó 10-15 percében levághatjuk a sütőzacskó tetejét, így ropogósabb lesz az ételünk.   A krumplipürét a szokott módon elkészítjük, annyi különbséggel, hogy egy almát is teszünk bele.   A maradék beáztatott aszalt szilvát 5-6 szegfűszeg, csipet fahéj társaságában 2 dl tejszínnel felfőzünk. Ez lesz a szósz.   A húst legalább 15 percig pihentetjük. Vékonyra szeletelve almás krumplipürével tálaljuk.   A vörösboros-aszalt szilvás mártás kiváló hozzá.