Amikor az ex azt mondja, még mindig szeret

Amikor az ex azt mondja, még mindig szeret

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amikor az ex azt mondja, még mindig szeret

Egy szakítás mindig fájdalmas dolog. Lényegtelen ki a kezdeményező fél, az biztos, hogy mindkét embert megviseli lelkileg.

Mennyivel könnyebb dolgunk lenne, ha minden kapcsolatból teljesen tisztán, sérületlenül és könnyen ki tudnánk jönni. Úgy, hogy a lehető legkevesebb csalódást okozzuk magunknak és a párunknak is. Sokan azt hiszik, hogy annak aki szakít, jóval könnyebb a dolga. Ez nem feltétlenül igaz.

A legtöbb ember, ha egy harmónikusan működő, szerető kapcsolatból lép ki, akkor sokszor nehéz elfogadniuk a puszta tudatot, hogy az a dolog már nincs tovább, nem tudják, vagy nem is akarják elvágni az érzelmi szálakat. Sokan vannak, akik nem képesek vagy hajlandók arra, hogy végérvényesen feltegyék az i-re a pontot.

Vajon mi történik akkor, ha egyszer csak újra bekopogtat hozzád a múlt, és megjelenik az exed személyében? Elgondolkodtál már ezen? Vagy az is lehet, hogy már te is tapasztaltál hasonlót! Ilyenkor, főleg ha még létezik némi kötődés, súlyos dilemmába kerülünk. Vajon mit tegyünk? Engedjünk a régi csábításának, vagy pedig vegyünk erőt magunkon és lépjünk tovább?

Férfiak vs. Nők

Mivel a nők egyértelműen érzelmi alapon működnek, így nem meglepő az a megállapítás, amit nemrég a Cosmopolitan Magazin felméréséből is kiderült, hogy a nők, kerek 50% felvállalta miszerint még szakítás után is sokáig táplál különböző érzelmeket az exük iránt. Kevesebb, 27%-uk pedig nyíltan állította, hogy simán hajlandó lenne újrakezdeni az exével még akkor is, ha nem működött jól a kapcsolatuk. Bebízonyosodott az is, hogy bizony a nők zöme, ha nem is nyíltan, de titkon, reménykedik még magában, hogy fel fogja hívni az exe. Vajon miért van ez? Félünk mi nők az egyedülléttől?

Vagy hasonlóan a  férfiakhoz, egyre inkább hajlunk afelé, hogy pusztán a megszokás rabjai legyünk? Talán a mai társadalom rossz mintái teszik ezt? Nem lehet tudni. Egy biztos! Ha mégis megtörténne hogy felbukkan nálad az ex, és kósza ígérgetésekbe kezd, ne dőlj be neki! Készülj fel arra, hogy az a viszony már soha sem tudna olyan lenni mint amilyen előtte volt! Óriási csalódástól kíméled meg magad, ha nem kezded vele újra! Ne akarj koppanni!

Gondold át az indítékokat!

Mielőtt sebesvonat módjára robognál vissza az ex karjaiba, vagy ő hozzád, szánj rá egy kis időt, és próbálj meg elgondolkodni azon, hogy vajon mi lehet annak az oka amiért hirtelen újra nagy lett a szeretet az ex részéről? Lehetséges, hogy ő valójában ilyen kedves ember, aki mindig is törődött veled, és érdekelte a sorod, vagy elképzelhető, hogy bizony csak hátsó szándék van mögötte? Gondolkozz reálisan, részletesen, és légy kritikus magaddal szemben is! Mérlegelj! Nehogy kétszer is megégessen ugyanazon trükkös fickó!

Fontolgasd, hogy vajon miért is szakítottál!

Az előzőkhöz hasonlóan, ülj le, és gondolkozz el azon, hogy vajon miért is szakítottatok? Vajon mi oka lehetett rá, hogy már nem kellesz neki, most mégis előkerült? Lássuk be, azért ez kicsit tényleg fura. Ellenben, ha te voltál, aki kezdeményezte  a szakítást, szintén tedd fel magadban a kérdést, hogy ha egyszer már megtetted, most miért akarnád ugyanazt az embert visszafogadni, csak mert könyörög? Mi értelme lenne? Csak idő kérdése, és ugyanúgy a régi problémák is sorra előjönnének! Ne legyél önmazohista!

Légy becsületes!

Amennyiben még táplálsz érzelmeket az ex iránt, vagy ő is irántad, akkor természetes, hogy azon vagytok, hogy ne sebesítsétek egymést még tovább. Senki nem akarja mégjobban megnehezíteni sem önmaga, sem a másik dolgát. Amennyiben még kevés idő telt el a szakítás óta, úgy tehettek egy próbát, hátha sikerül újjá éleszteni a tüzet, viszont ha már hosszabb ideje történt az elválás, akkor hagyd ülepedni a dolgokat és engedd, hogy az idő végezze a dolgát.

Hadd tisztuljon ki a kép, hadd hozza magát helyre mindenki érzelmileg! Amúgy, ilyenkor már fölösleges is próbálkozni, meg becserkészni újra meg újra a másikat, mert valószínűleg, több kára lenne mint haszna. Légy becsületes, engedd el a másikat, mert hosszútávon ez az oda-vissza játék csak mégjobban megkeseríti majd mindkettőtök dolgát!

Két szék közül a földre

Bizony nem ritka eset sajnos, hogy sok ember úgy áll neki újra ismerkedni meg randizgatni, hogy érzelmileg még nem áll készen egy tiszta indításra, mivel titkon, még mindig az exéről álmodozik. És érzelmeket táplál iránta. Sok olyan ember is van, aki szándékosan azért kezd el újra találkozgatni másokkal, mert attól várja a megoldást, hogy akkor majd biztonyára gyorsan és könnyen elfelejti a másikat, és már nem fogja szeretni. Kicsinyes és buta játszmák ezek, de sajnos rengeteg ember él ebben a tévhitben. Kerülendő dolog, mivel szintén csak a kudarcok sorozatát lehet vele kivívni.

Mivel ösztönösen is az exedet fogod keresni abban az újban, biztos hogy csalódás fog érni, hisz őt nem lehet megtalálni senki másban. Ezáltal óriási fájdalmakat okozol magadnak is, mivel a régi sebek felszakadnak, nem beszélve arról a haramdik emberről, akit teljesen ártatlanul vonsz be kisded játékoda. Ráadásul, a lebukás veszélye is nagy, mert ha aránylag korán meglát az exed mással, akkor ő is bizonyára meg lesz győződve arról, hogy te már sikeresen túltetted magad a kettőtök dolgán, így biztos, hogy már végleg távozik az életedből, és többé már nem lesz elérhető számodra.

Tilos játszani más, idegen emberek érzelmeivel! Ha nagyon nem bírod a magányt, akkor próbálj meg a barátaidra hagyatkozni, tölts velük minél több időt, járj el társaságba, szórakozni, csak soha ne az exed után kémkedj, és ne azért állj le ismerkedni, hogy ezáltal őt bosszantsd! Mert őt garantáltan nem fogja ez érdekelni és hidegen hagyja.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!