Párkapcsolat / Szerelem

Így aludhatsz jól a pároddal!

Így aludhatsz jól a pároddal!

Az ágybéli zűrök bizony nemcsak a szexuális életre vonatkozhatnak, hanem az alvásra is. Ha valamilyen oknál fogva nem passzolnak össze a pihenési szokásaitok, az alváshiány negatívan hathat a hangulatotokra és az egészségetekre. Mit tehettek a helyzet javításának érdekében?

Le a kütyükkel!

Szorítsátok határok közé a műszaki cikkek használatát a hálószobában! A telefonnak és a laptopnak semmi keresnivalója az ágyban, mert ha valamelyikőtök úgy alszik el, hogy éppen használja, annak kényelmetlenség és felszínes pihenés lehet a vége!
A közösségi média használata annyira elterjedt, hogy az éjszaka közepén felriadva talán kísértést éreztek, hogy posztoljátok, miről álmodtatok. Ha egyikőtök ilyen „online bagoly”, a mocorgás révén sajnos a másikra is negatívan hat, így közösen hagyjatok föl az ilyen tevékenységekkel!

Fontos a testhelyzet

Beszéljetek róla nyíltan, hogyan szerettek aludni! Egyes párok szorosan átölelik egymást, míg mások viszonylag távol, ráadásul a másiknak háttal pihennek. Egyik sem jelzi a párkapcsolat minőségét vagy hőfokát! Nem kell kényelmetlen pozíciókhoz ragaszkodni a romantika érdekében, sőt!
Ha valójában egyikőtöknek sem kellemes, ha összetekerednek a végtagjaitok, miért gondoljátok, hogy úgy kell aludnotok? A kényelem a legfontosabb, külső elvárások pedig valójában nincsenek erre vonatkozóan.

Lámpaoltási rituálé

Alakítsatok ki egy lefekvés előtti szokásrendszert, ami a későbbiekben hozzájárulhat ahhoz, hogy a szervezetetek tudja: alvásidő van. Egy bögre tea, egy kis olvasás vagy fél óra tévézés elalvás előtt, jó éjt puszi… A lényeg, hogy egyszerre, együtt készüljetek föl a pihenésre!
Nem csoda, ha nehezen csiszolódtok össze, ha mondjuk egyikőtök még a munkahelyi levelezésében matat, a másik pedig levendulás illóolajjal fújkálja a párnáját, hogy a laptop fényének ellenére álomba tudjon merülni. Kerüljetek szinkronba!

Rétegezzétek a takarót!

Egy vastag paplan helyett használjatok két vékony takarót. Ez több komfortlehetőséget kínál, hiszen bármelyikőtök megteheti, hogy az egyik alól kibújik, illetve duplán áthajthatja a másikra, így ízlés szerint akár 1:3 arányban is osztozhattok rajta.
A külön pléd is megoldást jelent – a kapcsolatotok biztosan nem fog kihűlni tőle, ebben biztos lehetsz!

Ha minden kötél szakad

Előfordulhat, hogy két ember tökéletes párost alkot az élet minden területén, csak éppen az alvással akadnak megoldhatatlannak bizonyuló gondjaik. Ilyen lehet a horkolás, a nagyon eltérő hőmérséklet-preferencia vagy az alvásidőbeli különbség. A szakértők azt javasolják, hogy az összeszokás görcsös erőltetése helyett inkább aludjatok külön!
Ha kizárólag így tehettek szert megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre, semmi rossz nincs benne. Sőt, éppen ez segít, hogy a legjobbat hozzátok ki magatokból és egymásból!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást