Alakformálás kiegészítőkkel

Alakformálás kiegészítőkkel

Címlap / Stílus / Divat / Alakformálás kiegészítőkkel

Nem kell a ruhatárat lecserélni, elég csak néhány jól megválasztott kiegészítőt beszerezni, hiszen ezek egész megjelenésünket megváltoztathatják. Segítségükkel kiemelhetjük erősségeinket és ellensúlyozhatjuk hiányosságainkat, mivel oda irányítjuk a figyelmet, ahova mi szeretnénk.

Széles vállak

A széles vállak egyik nagyon jó eltakarója természetesen nem más, mint a sál vagy a stóla. Válasszunk egy sötétebb, matt színű anyagot, ami nem csillog, így gömbölyíti és kicsinyíti a vállat. Ékszerek szempontjából a legjobb, ha egy egyszerű, vékony, finom megmunkálású nyakláncot viselünk.
A túl dekoratív, erősen díszített darabok ugyanis a váll vonalára terelik a figyelmet, vagyis éppen azt hangsúlyozzuk, amit valójában el szeretnénk titkolni.

Keskeny vállak

Ha keskeny a vállunk, akkor több szempontból sem vagyunk nagy bajban: egyfelől azért, mert ez legtöbbször finom és nőies megjelenést sugall, másfelől azért, mert nagyon egyszerű tenni ellene. Válasszunk megfelelő válltömésekkel kialakított felsőket és az arány máris helyrebillen.
Keskeny vállal általában a körte alakú nők rendelkeznek, így nekik javasolt minden, ami a felsőtestre irányítja a figyelmet: jól áll nekik a vállukra terített sál, ami lehetőleg legyen fényes, készüljön világos anyagból, hogy nagyítsa a vállakat. Ugyanilyen jól állhat, ha a sálakat keresztben lazán átvetjük a vállunk felett mindkét oldalon, hiszen ez is kiegyenlíti a vállak kisebb aránytalanságát.

Dús keblek

A nagyobb mellek manapság inkább irigylésre méltóak, mint titkolni valóak. Ezért első körben döntsük el, hogy melyiket is szeretnénk valójában. A dús kebleket egyébként is szinte lehetetlen eltüntetni, de az arányokon azért lehet javítani kicsit. Ha ez a cél, akkor vagy viseljünk finom, esetleg áttetsző sálakat, vagy az ékszerek közül válasszuk a hosszú, a mell vonala alá érő nyakláncokat.
Medálként gyönyörűen hatnak a fordított háromszög, könnycsepp vagy hosszúkás alakúak, mivel a dekoltázsra terelik a figyelmet. A mellek fölé, például a gallérra tűzött brossok finoman hívják fel a figyelmet a dekoltázsra.

Kis keblek

Bár kisebb mellekkel áldott meg bennünket a sors, mint amivel elégedettek lennénk, attól még optikailag próbálhatjuk fokozni egy kicsit a hatást. Válasszuk a kerekded díszeket, de lehetőleg tartózkodjunk a túl erőteljes ékszerektől és kiegészítőktől. Bármilyen hosszúságú kerekded ékszerek (például egy kövekkel kirakott nyaklánc) ugyanis kerekítik a vonalainkat, így melleink is nagyobbnak és kerekebbnek fognak látszani.
A túl erőteljes kiegészítők azonban a latinos, temperamentumosabb nőket idézik, és bár könnyen lehet, hogy magunk is ilyen habitusúak vagyunk, mégsem célszerű olyan alkatú nőkre emlékeztetni, amilyenek külsőleg nem vagyunk. Használjunk inkább több soros, finom kidolgozású, de díszített láncokat, amelyek a mell vonala alá érnek.

Fiús testalkat

A fiús testalkatú nőkre az itt felsorol problémák közül több is jellemző: általában kisebb a mellük, keskeny a csípőjük és a derekuk nem válik el látványosan a csípőtől, vagyis általában nem rendelkeznek karcsú derékkal. Ilyen testalkatnál a cél a test nőiesítése, vagyis a derék és a mellek optikai feljavítása.
Ha a dekoltázs szép, akkor válasszunk klasszikus hatású, így a finomságot még jobban sugalló kiegészítőket, például gyöngyöket. A kendők legyenek finom anyagúak, lehetőleg az arc és a ruhák színeivel harmonizáljanak, mintának pedig válasszunk például apró virágmintát.
A felsőtesten használjunk minél több díszt, a csillogás ugyanis nagyobbnak mutatja majd a mellkast. A derekat hangsúlyozzuk egy szép övvel és szigorúan kerüljük az erőteljes válltöméseket!

Széles felsőtest

A széles felsőtest nagyon sok nő életét nehezíti meg: nehezebben kapnak magukra ruhát, és bár kilókban nem nyomnak sokat, az összkép általában súlyosabb benyomást kelt, mint amit a mérleg mutat. Ezért nekik különösen megéri néhány kiegészítővel javítani az optikai hatáson. Ezt úgy érhetik el, hogy minél több függőlegest hordanak magukon: hosszú nyakláncot, vagy a mellkasukon lógatott, a hasuk közepéig érő sálat vagy hosszú, egyenesen lógó fülbevalót.
A legbiztosabb és egyben egyik leghatásosabb karcsúsító kiegészítő pedig a táska: a nagy, akár túlméretezett táskák mindenkit törékenyebbé tesznek a valóságnál. Persze ha valaki kifejezetten túlsúlyos, akkor azért óvatosan válassza az óriási táskákat, de mindenképpen tartózkodjon a kicsi táskaméretektől.

Alma testalkat

Ha alma alkatunk van, akkor bár sokszor kifejezetten nehéz lehet megfelelő ruhát vásárolnunk magunknak, most a kiegészítők oldaláról sok lehetőség nyílik meg előttünk. Az ilyen testalkatra jellemző, hogy széles a csípő és a derék sem sokban tér el tőle, valamint általában a felsőtest is széles.
Vagyis a cél az, hogy a figyelmet az arcra és a lábakra irányítsuk. Az előbbihez elég, ha beszerzünk néhány mutatós, csillogó, akár élénkebb színű fülbevalót. Választhatunk bármilyet, a lényeg, hogy feltűnő legyen és mutasson jól az arcunk mellett. Bátran válasszunk kalapokat, hisz ezek is arcunkat emelik ki.
A hajunkba bátran tehetünk díszeket, hiszen ez is vonzza a figyelmet – persze csak akkor érvényes ez pozitív értelemben, ha a kellő mértékig használjuk ezeket. A lábra úgy terelhetjük a figyelmet, ha minél többször hordunk rövid szoknyát vagy ruhát, figyelemfelkeltő harisnyát vagy cipőt. Táskák közül válasszuk a combközépig érőket.

Derék

Az egyik legnőiesebb testrészünk a derék. A férfiak közül soknak nem a kiló vagy a fenékméret számít a nőiesség megítélésében, mert ugyanúgy tetszik nekik egy soványabb vagy egy teltebb nő is. A lényeg azonban sokaknak egyértelműen a derék. Lehet, hogy nem tudatos a férfi szemnek, de a női sziluettnek ez talán a legfontosabb eleme.
Ezért érdemes kiemelni a derekat, ha pedig az nem tökéletes, akkor kicsit feljavíthatjuk a hatást. Ennek leghasznosabb kiegészítője természetesen az öv: derekunkon viseljünk sötétebb árnyalatú, matt hatású öveket, hogy még karcsúbbnak tűnjünk. Vagy válasszunk egy csillogó övet és tegyük a csípőnkre, ezzel ugyanazt a hatást érjük el, csak ellenkező irányból megközelítve.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást