Hírek

Egy aktuális kutatás szerint elrontja a rossz alvás a karriered – Megmondjuk, hogy miért

Az nem újdonság, hogy ha rosszul alszol, az életed szinte minden területe megsínyli a fáradtságodat. Az is köztudott, hogy nagyban befolyásolhatja a szociális életed, hogy éjjeli bagoly vagy reggeli pacsirta vagy-e. Egy friss kutatás viszont most arra is rávilágított, hogy a karrieredet is derékba törheti, ha nem alszol eleget, és nem csak azért, mert egész nap fáradt vagy – sokkal elégedetlenebb lehetsz a munkahelyeddel, ha nem pihened ki magad.

A The Sleep Judge matracokat gyártó vállalat készített egy kisebb felmérést arról, hogy a vásárlóik hogyan alszanak, és hogy ez miként befolyásolja a munkahelyi életüket. A kérdőívre 1011 ember adott válaszokat, amelyekből kiderült, hogy az alvásmegvonásban szenvedő, vagy rosszul alvó emberek sokkal elégedetlenebbek a munkájukkal, és gyakrabban keresnek új munkahelyet, mint azok, akik jól alszanak. Ez főleg a kiskereskedelem, technológia vagy vendéglátás területén volt jellemző.

Mi következik ebből?

Ha gyakran gondolsz arra, hogy munkahelyet kellene váltanod, miközben igazából nincs semmi bajod a mostanival, próbáld megkeresni az okokat – köztük lehet az is, hogy nem alszol megfelelően. Persze előfordulhat, hogy inkább túl vagy hajszolva, és éppen ez zavarja az alvásminőségedet, ebben az esetben viszont érdemes váltáson gondolkodni.

Kép forrása: Haribol_108/Depositphotos.com

Lehet, hogy gyakran felébredsz valamiért éjszaka, és ezért hiába alszol nyolc órát, nem tudsz összefüggően sokáig pihenni. De megeshet az is, hogy késleltetett alvásfázis szindrómában szenvedsz, ami annyit jelent, hogy néhány ember egyszerűen képtelen nagyjából hajnali 2 óra előtt elaludni, ami egyértelműen kevés alvást és fáradtságot eredményez.

Ha egy olyan munkahelyen dolgozol, ami nem egyeztethető össze az alvási szokásaiddal, az hosszú távon nemcsak az egészségednek rossz, de kevésbé leszel produktív, ami a munkáltatónak sem egy leányálom.

Az ezredfordulósok ezért is vágynak sokkal rugalmasabb munkahelyekre, mivel az lehetővé teszik, hogy egy rossz alvás után egyszerűen később menjenek be dolgozni. Ha erre nincs lehetőséged, de úgy érzed, a kialvatlanság miatt egyáltalán nem tudsz úgy teljesíteni, ahogy kellene, érdemes valóban elgondolkodnod a munkahelyváltáson.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW