A szőlő akkor jó, ha finom édes, ami miatt azt hihetnénk, hogy a sok cukor miatt nem kifejezetten ajánlott diéta idején fogyasztani, pedig ennek a szuper gyümölcsnek csak pozitív hatásai vannak. A dietetikusok szerint naponta legalább másfél, két „bögrényi” gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk, de a lakosság mindössze tíz százaléka eszik ennyit.
Ugyan a szőlő cukortartalma tényleg magas, de emellett annyi jó tulajdonsággal rendelkezik, hogy a szakemberek mindenkinek bátran ajánlják.
Ha egy kis egészséges, édes nassolni valóra vágysz, vagy a bőröd állapotát szeretnéd javítani, ez a lédús gyümölcs garantáltan a segítségedre lesz!
1/5 Jót tesz az agynak
A polifenolok az antioxidánsok csoportjába tartozó, változatos szerkezetű és eltérő élettani hatással bíró vegyületek.
Nemcsak megvédik szervezetünket a különböző káros hatásoktól – közömbösítő funkciójuk révén -, hanem az érrendszerre is jó hatással vannak.
A neurotranszmitterek – magyarul ingerület átvivő anyagok – munkáját is hatékonyan segítik, ezáltal a káros oxidációt csökkentve. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy nagyban segítik az agyműködést.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!