A szőlő akkor jó, ha finom édes, ami miatt azt hihetnénk, hogy a sok cukor miatt nem kifejezetten ajánlott diéta idején fogyasztani, pedig ennek a szuper gyümölcsnek csak pozitív hatásai vannak. A dietetikusok szerint naponta legalább másfél, két „bögrényi” gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk, de a lakosság mindössze tíz százaléka eszik ennyit.
Ugyan a szőlő cukortartalma tényleg magas, de emellett annyi jó tulajdonsággal rendelkezik, hogy a szakemberek mindenkinek bátran ajánlják.
Ha egy kis egészséges, édes nassolni valóra vágysz, vagy a bőröd állapotát szeretnéd javítani, ez a lédús gyümölcs garantáltan a segítségedre lesz!
2/5 Segít a fogyásban
A szőlő finom, többek között azért, mert édes. Ez arra enged következtetni, hogy sok benne a cukor – ami így is van – ennek ellenére egy kifejezetten alacsony glikémiás indexszel rendelkező gyümölcs. Egy bögrényi szőlőszem ugyanis mindössze 100 kalóriát tartalmaz, így tápanyagban gazdag, sok energiát adó ételnek számít.
A szőlő egyik antioxidánsa az úgynevezett rezveratrol vegyület, amely többek között a szervezet megfelelő energiafelhasználásában játszik fontos szerepet, ezért ehetjük bátran fogyókúra közben is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!