Nem akarsz feleslegesen vásárolni? Ezekre figyelj!

Nem akarsz feleslegesen vásárolni? Ezekre figyelj!

Címlap / Stílus / Divat / Nem akarsz feleslegesen vásárolni? Ezekre figyelj!

Hajlamos vagy mindent megvenni, ami kicsit tetszik? Ez nem csak a pénztárcádnak rossz: a szekrényedben is csak egyre gyűlik a hordatlan holmi, ami hatalmas kuplerájt és átláthatatlanságot vált ki.

A megfelelő bolt kiválasztása

Ha újonnan, megbízható boltokban veszed a ruháidat, akkor feltehetőleg nem lesz gondod a minőségükkel. Persze még ekkor is előfordulhat, hogy a kiválasztott darabok a vártnál hamarabb tönkremennek, de azért szerencsére nem ez a jellemző.
Azonban ha turkálókban vásárolsz, alaposan meg kell vizsgálnod a kiválasztott darabokat. Hiába márkás, ami végett „kár lenne otthagyni”, ha nem elég jó a minősége, nem fogod hordani. Így csak pénzt dobsz ki az ablakon, és felhalmozod a felesleget.
Tehát ha a kiválasztott ruha: szöszös, kinyúlt, foltos, szakadt, vagy olyan hiba van rajta, amit nem tudsz szépen eltüntetni, akkor a polcon a helye, hogy más, kevésbé tudatos vásároló szekrényének mélyén kössön ki

Tudnod kell a méreted

Ahhoz, hogy a megfelelő termékek között válogathass, pontosan tisztában kell lenned a méreteddel. És ez nem csak a kényelem miatt fontos, hanem azért is, mert a majd „lefogyok” elven nincs értelme vásárolni. Ha a kiválasztott ruha szorít, vagy bárhol lötyög, akkor nem jó választás.
Fontos, hogy mindig az aktuális alakodra vásárolj, ha valami változik, majd akkor kell keresgélned új darabok után. Emellett nem szabad elfelejtened, hogy ha egy ruhadarab kényelmetlen, akkor nem fogod hordani, vagy ha mégis felveszed, akkor rosszul érzed majd magad benne, tehát így is-úgyis a szekrény mélyén landol.

Mire van szükséged?

Fontos, hogy végiggondold, milyen jelenleg az életviteled. Inkább sportosabb darabokra van szükséged, vagy sokkal inkább nőiesnek, hivatalosnak kell lennie a ruhatáradnak? Érdemes ezeknek az igényeknek megfelelően válogatnod, és vásárolnod.
Ha csak azért tartogatod a ruháidat, mert „egyszer még biztos jók lesznek”, akkor valószínűleg tévedsz. Ha félreteszel egy különleges koktélruhát, amit korábban esküvőre vettél, akkor mire évek múltán eljön a következő alkalom, valószínűleg inkább új darabba ruházol majd be. Mire pedig ismét felvennéd a régit, talán megváltozik az alakod, vagy éppen az ízlésed, így eszed ágába se lesz ismét belebújni. 
Sokkal jobb, ha az évek óta nem hordott ruhákon túladsz, vagy elcseréled őket, így olcsón, és gyakorlatilag állandóan frissítheted a gardróbodat.

A ruhának tükröznie kell az egyéniségedet

Évről-évre változik a divat, és mindenkinek változik a stílusa is. Mindez fokozottan jellemző a kamaszkorra, valamint az anyukává válás időszakára. Éppen ezért, amikor új ruhát vásárolsz, arra is gondolnod kell, hogy mi az, ami jelenleg valóban passzol az egyéniségedhez. 
Csak te ismerheted annyira magadat, hogy tudd: beleszerettél az adott ruhába, vagy nem. Ha nem, akkor ne vedd meg, mert csak pénzkidobás az egész.

Mihez fogod hordani?

Amikor a boltban kiszúrsz magadnak egy új és ellenállhatatlan darabot, azt is végig kell gondolnod, mihez fogod majd felvenni. Ha úgy érzed, semmihez nem passzol, akkor vagy még ugyanabban a boltban keresned kell hozzáillő darabokat, vagy ott kell hagynod, mert hamarosan a társai sorsára fog jutni.
Ha olyasmit tartogatsz a ruháid között, ami tetszik, de néhány hónap elteltével sem tudod, mihez is vehetnéd fel, akkor valószínűleg sosem fogod hordani.

Mit látsz a tükörben?

Minden említett szempont közül természetesen az a legfontosabb, hogy jól érzed-e magad a választott ruhában. Fontos, hogy kényelmesen le tudj ülni, ne szorítson, ne türemkedjen ki belőle semmi, de ne is lötyögjön. Szín-és mintavilágban passzoljon hozzád, és az egyéniségedhez
Emelje ki az előnyös oldaladat, kíméletesen takarjon ott, ahol kell. Ha belenézel a tükörbe, akkor azt kell látnod, hogy „ez igen, az én alakomból ezt is ki lehet hozni”. Ha így érzel, akkor garantáltan megfelelő szabású, stílusos összeállítást sikerült kreálnod magadnak.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást