Ezek a természetes módszerek hatékonyan csökkentik a vérnyomást

Ezek a természetes módszerek hatékonyan csökkentik a vérnyomást

Címlap / Életmód / Egészség / Ezek a természetes módszerek hatékonyan csökkentik a vérnyomást

A stabil vérnyomás köztudottan kulcsfontosságú szerepet játszik az általános egészségi állapotunkban. A magas vérnyomást nem véletlenül nevezik csendes gyilkosnak, az esetek többségében ugyanis semmilyen tünetet nem okoz, ugyanakkor nagymértékben hozzájárul az olyan betegségek kialakulásához, mint a szívroham, a stroke, vagy a veseelégtelenség. Bár egyes esetekben elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés, állapotodtól függően te magad is sokat tehetsz a hipertónia ellen! Íme néhány természetes módszer, mellyel csökkentheted vérnyomásodat!

1/5 Gyakorold a mély légzést!

A lassú légzés és az olyan meditációs gyakorlatok, mint a jóga, vagy a tai chi csökkentik a stressz hormonok szintjét a szervezetben, így felveszik a harcot a hipertónia ellen is.

A mélylégzés egy egyszerű relaxációs gyakorlat, mely segít megnyugodni, és oldja a szorongást. Szívd be a levegőt az orrodon keresztül öt másodpercen keresztül, majd fújd ki szintén öt másodperc alatt!

Szánj időt a relaxációra minden reggel és este, így amellett, hogy csökkentheted vérnyomásodat, hangulatodon is javíthatsz! Lélegezz és engedj ki minden feszültséget a testedből!

2/5 Fűszernövények

Sokféle alternatív módszer létezik a vérnyomásunk csökkentésére, beleértve a fűszernövényeket és a gyógynövényeket is.

Bizonyos növények és fűszerek többféle módon is hozzájárulhatnak egészségünkhöz: megkönnyíthetik az emésztést, nyugtatóként, stresszoldóként funkcionálnak, segítségükkel megelőzhetőek a szív és érrendszeri betegségek.

Szórd meg reggelente egy kis fahéjjal a reggelidet, vagy próbáld ki a főzés során a bazsalikomot, a lenmagot, a gyömbért, fokhagymát vagy a kardámomot! Fontos azonban, hogy mielőtt bármelyiket is elkezdenéd alkalmazni, mindenképpen konzultálj az orvosoddal, egyes növények ugyanis nagyobb mennyiségben nem kívánt mellékhatásokkal társulhatnak!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»