Meditációs gyakorlatok, amik csökkentik a stresszt és a szorongást

Meditációs gyakorlatok, amik csökkentik a stresszt és a szorongást

Címlap / Életmód / Egészség / Meditációs gyakorlatok, amik csökkentik a stresszt és a szorongást

A szorongás és az elszigeteltség is megbetegíthet

Értelemszerűen a jelenlegi helyzetben az első és legfontosabb, hogy a járványt megállítsuk, de ez nem zárja ki, hogy mentálhigiénédre is figyelmet fordítasz.

A bizonytalanság, a szorongás, a mindennapok hirtelen megváltozása, a társasélet beszűkülése és a bizonytalanság ugyanis komoly lelki károkat okozhat, ezek a panaszok pedig később akár fizikai tünetekhez is vezethetnek.

Régóta ismeretes, hogy összefüggés van a tartós szorongás és a vérnyomáspanaszok, de még az anyagcsere-betegségek, sőt akár a gyomorpanaszok, fekélyek kialakulásában is. A beszélgetés – akár telefonon, videóhíváson keresztül – az olvasás, a zene vagy egy hobbi űzése sokat segíthet, ahogyan az alábbi meditációs gyakorlatok is.

Ha pedig úgy érzed, egyedül nem tudsz megbirkózni a rossz érzésekkel, de szégyellj segítséget kérni! Számos terápiás szakember ajánlotta fel az elmúlt napokban az ingyenes segítségét akár telefonon, akár Skype-on keresztül, ha úgy érzed, jót tenne neked, keresd fel őket!

Napüdvözlet

A napüdvözlet az egyensúly, a mozgás, a ritmus és a légzés tökéletes összhangját kívánja meg, ami a meditáció előszobája.

Viszonylag egyszerű gyakorlatsor, a tökéletes kivitelezés azonban komoly gyakorlást és koncentrációt igényel, amihez mindennapos gyakorlás szükséges.

Jó ötlet lehet, ha minden reggel ezzel indítod a napodat, így egy kicsit jobban össze tudod rendezni a gondolataidat, elmúlik a stressz és beindul a keringés és az anyagcsere, testileg és szellemileg is frissebb leszel.

Ebben a videóban például teljesen kezdőknek magyarázzák el a Surya Namaskar minden egyes lépését. A napüdvözlet gyakorlatilag minden jógaiskola része, így remek módja lehet annak is, hogy magával a jógával ismerkedni kezdj, de ha csak egy egyensúlyba hozó gyakorlattal ismerkednél meg, akkor is itt érdemes kezdeni.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást