Az utóbbi időben rettenetesen el vagyok havazva, ezért a szokásosnál is hálásabb vagyok a gyorsan elkészíthető finomságokért. Nem beszélve arról, hogy mivel annak rendje és módja szerint vásárolni is csak akkor jutok el, amikor már tényleg kong az ürességtől a hűtőm, ezért előnyben részesítek mindent, ami alapfelszereltségből is kivitelezhető. Nos, az alábbi recept is ilyen.
Nem csupán liszt- és cukormentes, de a 3 fő alapanyaga minden bizonnyal nálatok is megtalálható otthon. Kókuszreszelék, tojás és alma. Ugye-ugye?
Ami pedig a belevalót illeti… Én mostanában nagy rajongója lettem a superfoodként is aposztrofált goji bogyónak. A magas vitamintartalma mellett én nagyon szeretem a picit savanykás ízét és nem mellesleg a vidám színét. Szuperül fel lehet dobni vele a salátákat és a legegyszerűbb süteményeket is. Annyit érdemes tudni, hogy ahogy a mazsolát is, ezt is érdemes előáztatni picit, mert szárított formájában elég kemény.
Viszont a jó hír, hogy ezzel együtt is mindössze 10 perc előkészületet igényel ez a süti!
Hozzávalók:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 csipet szódabikarbóna
- 2 ek fahéj
- 4 tojás
- 2 ek kókuszzsír
- 1 nagyobb alma
- 2 ek cukorhelyettesítő (nálam eritrit)
- 1 marék goji bogyó (vagy mazsola, áfonya… ízlés szerint)
Elkészítés:
- Áztasd be kevés vízbe a goji bogyót és tedd félre.
- Daráld le a kókuszreszeléket aprítógép segítségével majdnem lisztszerűvé.
- Add hozzá a reszelékhez a fahéjat, a szódabikarbónát és a cukorhelyettesítőt, majd jól keverd össze.
- Jöhetnek a tojások és a kókuszzsír, ezzel is keverj egyet a tésztán.
- Végül a lereszelt vagy egyéb módon pépesített alma következik.
- Most, hogy már minden alapanyag benne van, jól dolgozd össze a tésztát.
- Végül forgasd bele a választott aszalványokat.
- Töltsd szilikonos mini kuglóf vagy muffin formába a tésztát (ez esetben mehet tele a forma, mert nem fog különösebben megnőni).
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig.
Tipp: Nekem mindig van otthon a fagyasztóban lereszelt almám, mert az ilyen típusú süteményekbe pompásan felhasználható nedves alapanyagként, sőt, ha elég édes az alma, akár édesítő sem szükséges hozzá.