Űzd el a stresszt egy kis sétával

Űzd el a stresszt egy kis sétával

Címlap / Életmód / Egészség / Űzd el a stresszt egy kis sétával

Tudjuk, hogy ha nyomás alatt vagy és stresszesnek érzed magad, az utolsó dolog amihez kedved van elmenni sétálni.

Nem vagy egyedül… Felmérték 82 nő mozgás szokásait 8 héten keresztül. Szinte mindenki, aki stresszes volt csak egy plussz nyűgnek tekintette a mozgást, ezért nem is fárasztották vele magukat.
De ha kitűznél magadnak egy rendszeres sétaprogramot (vagy más kardiomozgást: biciklizés, kocogás), csökkenthetnéd az életedben jelenlevő állandó stresszt, amelynek hosszútávon egészségi következményei lehetnek (pl. szívinfarktus, agyvérzés).

Íme néhány tipp amit könnyedén beépíthetsz a mindennapokba:

Erősítsd a tudatod: Mondogatsd magadnak, hogy a gyaloglás segít, így több feladatot el tudsz végezni egy nap. A rendszeres testmozgás miatt jobban érzed magad, tisztábban gondolkodsz és a munka is jobban megy.

Kora reggeli séta: A napot sétával kezdeni lehetőséget ad arra, hogy igazán magadra figyelhess. Ha tudod előre, hogy nehéz napod lesz, egy kora reggeli séta csodákat művelhet, kitisztítja a gondolataidat és segít a munkára összpontosítanod.

Változtass a helyszinen: Sétálj csendes utcákon vagy gyönyörű parkokban. Minél jobban felfedezed a környéket, annál inkább leengedsz. Győződj meg a felől, hogy a környék biztonságos, hogy ne kelljen szoronganod mi közben éppen hogy a stresszt akarod kisétálni magadból.

Sétálj a nap bármely időszakában: A séta nem feltételezi, hogy csak munka előtt vagy után végezhetjük. Ha a munkaprogramod zsúfolt, használd ki a szünetet egy kis környékbeli sétára, ebéd előtt vagy után, esetleg találkozók közt. 5 perc séta újra feltölti az elemeket.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!