Úgy érzem, hogy hazánkban a bab nem számít túl népszerű alapanyagnak, már a gulyást és főzeléket leszámítva. Pedig egy kifejezetten sokszínű alap élelmiszer, mely tele van természetes fehérjékkel, amik hozzájárulhatnak a fogyáshoz és az izomnöveléshez. Nem véletlen, hogy a vegán életmódot követők egyik csodafegyvere! Készíthető belőle saláta, leves, főétel és akár desszert is! Most 7 receptet mutatok be, amik egytől-egyik babra épülnek!
2/7 Bab krémleves
Hozzávalók:
½ bögre fekete bab,
1 csésze alaplé,
só és bors ízlés szerint,
2 teáskanál kömény,
2 nagy paradicsom,
½ fehérhagyma,
2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
Tegyük oda közepes lángon melegedni az alaplét, amibe tegyük bele a babot, a fűszereket, majd kicsivel később az apróra vágott paradicsomot és hagymát, illetve a zúzott fokhagymát. Mikor kellően megfőtt minden, akkor vegyük le a tűzről a levest, és egy kicsit hagyjuk hűlni, majd egy kézi mixer segítségével pürésítsük le, és tegyük vissza a tűzre egy utolsót forrni. Önmagában is isteni, de tehetünk rá feltétet ízlés szerint!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!