Úgy érzem, hogy hazánkban a bab nem számít túl népszerű alapanyagnak, már a gulyást és főzeléket leszámítva. Pedig egy kifejezetten sokszínű alap élelmiszer, mely tele van természetes fehérjékkel, amik hozzájárulhatnak a fogyáshoz és az izomnöveléshez. Nem véletlen, hogy a vegán életmódot követők egyik csodafegyvere! Készíthető belőle saláta, leves, főétel és akár desszert is! Most 7 receptet mutatok be, amik egytől-egyik babra épülnek!
3/7 Bab golyók
Hozzávalók:
2 nagy répa,
½ fehérhagyma,
kis marék koriander,
2 csésze fekete bab,
1 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
só és bors ízlés szerint,
½ csésze zabliszt.
Elkészítés:
A répát lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk, majd minden hozzávalóval együtt egy robotgép segítségével összedolgozzuk. A kész masszából tetszőleges méretű golyókat formázunk, és kevés olajon megsütjük, vagy 190°C-ra előmelegített sütőbe tesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, nagyjából 20 percre, majd megforgatjuk és további 5-10 percig sütjük. Salátával, pürével, vagy más körettel fogyasztjuk!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!