5 jel, hogy végre már nincs hatása az exednek a jövődre

5 jel, hogy végre már nincs hatása az exednek a jövődre

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 jel, hogy végre már nincs hatása az exednek a jövődre

A szerencsések közé sorolhatom magamat, mert életem utolsó, fájdalmas szakítás-élménye tizenéves koromban esett meg velem. Ugyan akkor szörnyű volt megélni a történteket, felnőtt fejjel természetesen egészen más mérlegelni egy kamaszkori kapcsolatot, aminek túl nagy tétje nem is volt. Arra viszont jó volt ez a tanulság, hogy levonjam a következtetéseket és a későbbiek során észrevegyem azokat a jeleket, amik biztosítják: az exemmel történtek már nem szólhatnak bele a jövőmbe.

Nem érzel haragot

Ha az exed már teljesen semleges számodra, akkor nem haragszol és nem vagy dühös rá.

Azt nem állítom, hogy a gyógyulásnak az a jele, ha melegség és hála járja át a lelkedet a történtek miatt, legalábbis nem minden esetben csak ez juthat az eszünkbe az exünkről.

Tény és való, minden kapcsolatból tanul az ember valamit, de nem csak ez a két véglet létezik.

Sőt, szerintem a semlegesség még valamilyen szinten „egészségesebb” is, bár ezt felülírhatja, ha a felek továbbra is kifejezetten jó barátságot tudnak ápolni. (Ami azért nem túl gyakori.) A harag elengedése tehát alapvető, így ha nem sikerül túltenned magadat a dühödön, akkor az exed még intenzíven jelen van az életedben.

Ellenben garantáltan nincs miért aggódnod, ha értetlenül állsz azelőtt, hogyan is jöhettetek valaha össze, és fogalmad sincs, miért voltál úgy elájulva tőle.

 

Messzire kerül a féltékenység

Féltékeny csak akkor lehetsz, ha szerelmes vagy.

Lehet benned rossz érzés, ha az exed valakivel összejött, de ez is inkább csak akkor igaz, ha valamilyen szinten összeköt titeket az élet. Pl. ő maradt a közös lakásotokban, vagy éppen van egy gyermeketek, akiről felváltva gondoskodtok.

Ilyenkor óhatatlanok az érzelmek, és nyilván nem teljesen mindegy, ki kerül a „helyedre”.

Ellenkező esetben viszont semmi okod a féltékenységre, vagy akár a legkisebb diszkomfort érzetre, hiszen kimondták a végszót.

Kiváló visszacsatolás tehát számodra, ha teljesen hidegen hagy, hogy az exednek van valakije. Némi kíváncsiság, érdeklődés belefér, sőt, ha jóban vagytok, akkor bizony az örömnek is helyet tudsz szorítani, de ezen felül mást nem igazán érezhetsz az új barátnő iránt.

 

Nem hasonlítgatsz

Legalábbis nem az exed javára. Sokak szerint eleve hiba a jelenlegi partnert összehasonlítani az exszel, ez szerintem csak akkor gond, ha végül oda lyukadsz ki, hogy az exed jobb a mostani szerelmednél… Viszont ekkor nem is az az igazi probléma, hogy hasonlítgatsz, hanem, hogy még mindig az előző barátodba vagy belezúgva.

A legtöbbször inkább arról van szó, hogy amikor jön egy új partner, akkor rá kell jönnünk, hogy ő fényévekkel jobb az összes eddigi exünknél.

Ezért is egyre nehezebbek a szakítások: mindig azt hisszük, hogy a következő partner nem csak jobb, helyesebb és tökéletesebb, hanem örökre velünk is marad.

Ha tehát rajtakapod magadat, hogy azon agyalsz, miben volt jobb az exed a mostani kedvesednél, vagy éppen a kiszemeltednél, akkor nem jársz túl jó úton.

 

Teljesen más az új kiszemelted

Erre is csak akkor jöhetsz rá, ha kicsit hasonlítgatsz, úgyhogy tényleg nincs baj, ha nem csak a szíveddel, hanem az eszeddel is mérlegelsz az új kapcsolat indulásakor. Lényegében arról van szó, hogy kifejezetten jó jel, ha az új barátod merőben más, mint a volt szerelmed.

Sokan itt a külsőre asszociálnak, és tényleg nem szerencsés, ha pont ugyanúgy néz ki, de itt azért lehetnek átfedések, hiszen mindenkinek van egy zsánere.

A belső tulajdonságokat illetően már egészen más a helyzet. Ha sikerül egy stílusban nagyon hasonló, rossz tulajdonságokban éppúgy bővelkedő barátot kifognod magad mellé, akkor nem igazán lendültél túl a volt partnereden.

De nem csak ezt mutatja ez az intő jel, hanem azt is, hogy semmilyen konzekvenciát nem vontál le a korábbi kapcsolatodból, tehát nagyon jó esély van arra, hogy most is ugyanaz lesz a forgatókönyv…

 

Szeretnél ismerkedni – másokkal

Ha az exed intenzíven jelen van az életedben, akkor el sem tudod képzelni, hogy valaki mást közel engedj magadhoz – igaz, ebben az esetben bizonyára nem is agyalsz azon, hogy sikerült-e túllépned a kapcsolatotokon.

Azonban jó jel, ha nyugodt szívvel tudsz visszamosolyogni azokra, akik flörtölni próbálnak veled, és nem a volt barátod az első gondolatod, ha valaki meghívna egy italra.

Ez már arra utal, hogy készen állsz a továbblépésre. Persze, nem szerencsés, ha be akarod csapni magadat, mindez nem vonatkozik arra, amikor a barátnőid elcipelnek egy buliba azzal a céllal, hogy „megvigasztalódj” egy új férfi oldalán.

Ebben az esetben ez inkább csak egy menekülő útvonal az intenzív érzelmek elől, semmiképpen sem jelenti azt, hogy végleg „letudtad” az exedet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást