Biztosan beválik! Napi 10 perc alatt frissen tarthatod az agyad

Biztosan beválik! Napi 10 perc alatt frissen tarthatod az agyad

Címlap / Életmód / Biztosan beválik! Napi 10 perc alatt frissen tarthatod az agyad

A home office és az otthontanulás minden eddiginél jobban igénybe vesz bennünket. Nemcsak a testünk vágyik ilyenkor egy kis mozgásra, frissítésre, hanem az agyunknak is szüksége van arra, hogy néha megtornáztassuk. Gondoltad volna, hogy ez már napi 10-15 perces időráfordítással lehetséges?

Agytorna

Ha rendszeresen figyelsz arra, hogy az agyad frissen tartsd, valószínűleg nem lesznek tanulási nehézségeid, és a koncentrációval is könnyebben boldogulsz majd. Ezen kívül az emlékezőtehetségedet is javítja, és lelassítja az öregedési folyamatokkal együtt járó memóriaromlást. 

A gondolkodás sebessége sokszor nagyon fontos a tanuláshoz, munkavégzéshez. Nem elég csupán végigülni a 8 órás munkaidőt, működtetni kell a fogaskerekeket is. Ahhoz azonban, hogy olajozottan működjenek, szükség van arra, hogy kapjanak egy kis edzést minden nap. Ehhez nem kell sok időt áldoznod, vagy drága kütyüket megvenned. Elég csupán kizökkenteni magad a napi rutinból, és néhány egyszerű gyakorlattal már karban is tarthatod az agytekervényeidet: lehet az egy keresztrejtvény, sudoku vagy egy idegen nyelvű cikk elolvasása is.

istockphoto

Használd gyakrabban a másik kezed!

Bizony, nagyon sokat segít az agyadnak, ha a mindennapi tevékenységeid közben megcseréled a kézhasználatot. Amit eddig a jobb kezeddel csináltál, csináld kicsit a ballal, vagy fordítva. Például moss fogat a másik kezeddel, vagy írj egy fél oldalt. Vicces lesz eleinte, de meglátod, hosszú távon nagyon is jót tesz majd. 

Játék az érzékszervekkel

Az öt érzék használata természetes. Azonban, ha valamelyiket eltompítod egy kis időre, esetleg ki is iktatod, meglepő felfedezéseket tehetsz. Próbáld ki, hogy letakarod a szemed valamivel, és így próbálsz megoldani dolgokat (pl. zuhanyozz le, vagy itt is jó a fogmosás). Próbálj egy kézzel megcsinálni olyasmit, amihez mindkét kezed használod. Nehéz lesz, de stimulálja az agyad.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»