Egészséges, zsírszegény ételt ajánlok most szíves figyelmükbe. Diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemell filé só bors 20 dkg zabpehely 2 tojás
Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra szeleteljük. Klopfolni nem kell. A ropogós bundában így lesz kellemesen „harapható” a hús.
Két mélyebb tányért készítsünk elő. Az egyikbe beleöntjük a zabpelyhet. A másikban felverjük a tojást.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd egyenként belemártjuk a zabpehelybe. Rányomkodjuk, és picit megrázzuk, hogy a felesleg lepereghessen. Újra tojásba mártjuk, majd a második zabpehely réteg következik.
A tepsire sütőpapírt terítünk, s rásorakoztatjuk a dupla zabpehely-kabátos csirkemell szeleteket.
200 fokon 15-20 perc alatt megsül.
Friss salátával vonalaikra vigyázók is bátran fogyaszthatják ezt a zabpelyhes húst.