A fagyaszás több szempontból is előnyös. Nem csak a zöldségek hosszú távú tárolására alkalmas a termő időszakok között, de a rövidebb tárolásukra is mielőtt végleges feldolgozásra kerülnek. Bizonyos zöldségek nagyszerűen fagyaszthatók, de vannak olyanok, amiket tönkre tesz a sokkoló hideg. Ám ez nem jelenti azt, hogy valamilyen formában ne lehetne mégis lefagyasztani őket. Olvass tovább és mutatunk néhány szuper módszert.
2/7 Borsó fagyasztása
Egy kilogramm friss zöldborsó a júniusban éppen fele annyiba kerül, mint a fagyasztott, ezért érdemes magadnak lefagyasztanod, ha télen is ragaszkodsz a legfinomabb borsó leveshez, főzelékhez vagy rizi-bizihez. A zöldborsót fagyasztás előtt hőkezelni kell. A borsószemeket két percre tedd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le őket és tedd egy tál jeges vízbe, hogy hirtelen megálljon a főzési folyamat. Ezután mehetnek a zacskóba és a fagyasztóba, ahol 8 hónapig őrzi meg kiváló minőségét. Persze ezután is fogyasztható, csak veszíteni fog a minőségéből.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!