10 zöldség és gyümölcs, amit ne fagyassz le – mert élvezhetetlen lesz

10 zöldség és gyümölcs, amit ne fagyassz le – mert élvezhetetlen lesz

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 10 zöldség és gyümölcs, amit ne fagyassz le – mert élvezhetetlen lesz

A fagyasztás egy nagyszerű tartósítási lehetőség, bizonyos élelmiszerek esetében mégis jobb, ha nem is próbálkozol meg vele. Különösen igaz ez a zöldségek és a gyümölcsök egy részére – míg egy részük fagyasztás jó módja lehet annak, hogy az év bármely napján fogyasszuk őket, addig bizonyos típusok esetén egyáltalán nem ajánlott. Ha pedig te sem szeretsz pazarolni, akkor mindenképpen érdemes tudnod, mik ne kerüljenek a fagyasztódba. A fagyasztás alapvetően megőrzi az élelmiszerek frissességét, mert leállítja a színvesztést, a tápanyagvesztést és az ízváltozást okozó enzimek aktivitását. A zöldségekre és a gyümölcsökre gyakorolt hatása pedig még különlegesebb, mivel ezeknek az élelmiszereknek magas a víztartalmuk. Ezt figyelembe véve bizonyos zöldségek felolvasztás után puhává, pépessé és vizessé válhatnak, így jobb, ha be sem kerülnek a fagyasztóba.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/10
Következő»

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!