A hosszú élet titkát világszerte sokan keresik, azt viszont egyértelműen kijelenthetjük, hogy nincs egy olyan módszer, ami biztos sikert garantál. Bizonyos szokásokkal viszont tehetünk azért, hogy növeljük a várható élettartamunkat. Ilyen például az is, ha rendszeresen fogyasztunk az egyik legkönnyebben elérhető, viszonylag olcsó, de mégis alulértékelt zöldségünkből, a babból.
3/6 Tápanyagokban gazdag
A bab gazdag folsavban, cinkben és káliumban, emellett pedig kitűnő fehérjeforrás, így azok számára is nagy segítség, akik nem fogyasztanak állati eredetű fehérjéket. Egyes kutatások pedig arra is rávilágítottak, hogy a babfogyasztás összefüggésbe hozható a szívbetegségek, a krónikus gyulladások és a kognitív hanyatlás egyes típusainak alacsonyabb kockázatával. Vagyis babot enni akár minden nap is, már csak ezen előnyök miatt is csodás ötlet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!