Életmód / Receptek / Táplálkozás

Isteni tésztaszószok, amiket 10 perc alatt elkészíthetsz: gyors és izgalmas vacsora ötletek

Tészta szósz

Zöldséges-paradicsomos szósz

Hozzávalók: 1 répa, egy fél hagyma, 1 zellerszár, 6-8 szilvaparadicsom, 1 teáskanál szárított oreganó, 2 evőkanál málnaecet, bazsalikom és parmezán a tálaláshoz.

Elkészítés: A zöldségeket vágd durvára, majd a bazsalikomon és a parmezánon kívül mindent dobj egy robotgépbe, és turmixold őket krémes szósszá. A paradicsomos zöldséget öntsd egy serpenyőbe, forrald fel, majd vedd lentebb a lángot, és rotyogtasd körülbelül öt percig. Forgasd bele a tésztát, és tálaláskor hintsd meg reszelt parmezánnal és friss bazsalikomlevelekkel.

Gombás-póréhagymás szósz

Hozzávalók: 1 póréhagyma, 4-5 fej közepes méretű gomba (vagy körülbelül 10 kicsi), 250 ml tejszín, 1 dl száraz fehérbor, olívaolaj, só, bors.

Elkészítés: Az olajat hevítsd fel, majd tedd bele a felkarikázott póréhagymát. Amikor éppen elkezd fonnyadni, dobd mellé a megtisztított és felszeletelt gombát is (ha kisebb gombafejeket használsz, mehetnek bele egészben is), majd az egészet öntsd fel a borral, és hagyd, hogy lassú lángon elfője a folyadékot. Ha még nem puhult meg, önts hozzá egy kis vizet, és párold készre a hozzávalókat. Végül öntsd fel az egészet a tejszínnel, sózd, borsozd ízlés szerint, majd forrald össze még egyszer, mielőtt beledobod a tésztát.

Citromos-koktélrákos szósz

Hozzávalók: fél kiló megtisztított koktélrák, só és bors ízlés szerint, egy evőkanál olívaolaj, 3 gerezd zúzott fokhagyma, egy felkockázott hagyma, fél teáskanál száraz oregánó, egy konzerv paradicsom lecsöpögtetve, egy citrom kifacsart leve.

Elkészítés: Egy serpenyőben forrald fel az olajat és kezd el pirítani a hagymát, fokhagymát és az oregánót, majd öntsd hozzá a paradicsomot és forrald össze az egészet. Közben a rákot sózd és borsozd ízlés szerint, majd ezeket is tedd a szószba. Mielőtt ráöntöd a tésztára, csöpögtesd bele a citrom levét, és jó alaposan keverd össze.

Reszelt parmezánnak és ízlés szerint friss bazsalikommal kínáld.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást