Ilyen vagy, ha Oroszlán vagy – Az Oroszlán jegyűek negatív tulajdonságai

Ilyen vagy, ha Oroszlán vagy – Az Oroszlán jegyűek negatív tulajdonságai

Címlap / Életmód / Ezotéria / Ilyen vagy, ha Oroszlán vagy – Az Oroszlán jegyűek negatív tulajdonságai

Hiú

Szereted, ha dicsérnek, és akkor sem jössz zavarba, ha valaki egyenesen csodál. Sőt! Szélsőséges esetekben hiúságod akár a beképzeltségig is fajulhat.

Egy kis hízelgéssel simán le lehet venni a lábadról, a kritikát azonban nehezen viseled. E tulajdonságod nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kapcsolataid őszinte barátságok helyett érdekkapcsolatokból álljanak.

Partnereddel szemben a legfontosabb elvárásod, hogy csodáljon és kényeztessen.

Büszke

Büszkeséged nem a pozitív értelemben vett büszkeség. Éppúgy hajlamos vagy túlértékelni az elért eredményeidet, mint a képességeidet.

Nem árt óvatosan bánni veled, ugyanis ha úgy érzed, valaki csorbát ejtett a méltóságodon, nem számít, hogy előtte milyen viszonyban álltatok, az illető nagyon hamar az ellenségeid táborábantalálhatja magát.

Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis nem vagy haragtartó – amilyen gyorsan méregbe gurulsz, olyan gyorsan el is száll a dühöd.

Türelmetlen

Az Oroszlán jegy szülöttei híresek türelmetlenségükről. Dühkitöréseid is többnyire ennek tudhatóak be!

Nem szereted, ha megváratnak, a legcsekélyebb mértékű várakozástól is a falra mászol. A türelmetlenség növeli a magas vérnyomáskialakulásának kockázatát, ezért nem ártana, ha leküzdenéd e rossz tulajdonságodat.

A különböző relaxációs technikák vagy meditációs gyakorlatok segíthetnek neked ebben.

Nehezen alkalmazkodó

Az alkalmazkodási képességeden is sok fejleszteni valód adódhat. Nehezen viseled, ha valami nem úgy történik, ahogyan azt te elképzelted.

Mivel az irányítást az életed semelyik területén nem engeded ki a kezedből, általában úgyis az lesz, amit te akarsz. Ha egy hasonlóan erős jellemű, uralkodásra hajlamos egyén kerül az utadba, ott nagy összecsapás várható.

Persze, ahogy már korábban is írtuk, szerencsérenem vagy haragtartó, így az alkalmazkodóképességed hiányából fakadó összetűzések is hamar lezárulnak. (Sokszor persze azzal, hogy a végén neked lesz igazad. ☺)

Költekező

Mivel csak a legjobbal éred be, hajlamos vagy a túlköltekezésre. Az sem zavar, ha a pénztárcád határt szab a vágyott dolog megszerzésének, ilyenkor gondolkodás nélkül előveszed a hitelkártyádat.

A túlzásba vitt pénzköltés jószívűségeddel is összefüggésbe hozható. Nemcsak magadra költesz szívesen, de akár még a közvetlen környezeteden kívül esőket is hajlamos vagy pártfogásodba venni, ha anyagi téren segítségre szorulnak.

Éppen ezért gyakran előfordul, hogy észre sem veszed, ha megint kihasználtak!

Az „Ilyen vagy ha…” sorozat többi része

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást