Megdöbbentő mennyiségű idegen vegyület kering a testünkben

Megdöbbentő mennyiségű idegen vegyület kering a testünkben

Címlap / Életmód / Egészség / Megdöbbentő mennyiségű idegen vegyület kering a testünkben

Egy nagyon friss, 2021-es kutatásból kiderült, hogy nem kevesebb, mint 109 kémiai anyag kering a várandós kismamák szervezetében.

A San Franciscó-i UC tudósai kémiai vizsgálatokat végeztek várandós nőkön, amik során nem kevesebb, mint 109 idegen vegyületet sikerült azonosítaniuk. Tovább árnyalja az egyébként is borzasztó adatokat, hogy ezek közül 55 olyan vegyszer van, amit még sosem találtak meg az emberek szervezetében. De ez még szinte semmi ahhoz képest, hogy 42 olyan rejtélyes vegyi anyagot is felfedeztek, amiknek nem sikerült sem a forrását, sem a felhasználásuk módját azonosítani.

Hogyan kerülnek a testünkbe?

A kutatók szerint a vegyi anyagok valószínűleg különféli fogyasztási termékekből, vagy egyéb ipari forrásokból származnak. Sajnálatos tény, hogy a vizsgált kismamák esetében nem csak az anyukák, hanem a babák vérében is ki tudták mutatni a vegyi anyagokat. Ez arra utal, hogy azok a méhlepényen átjutnak.

Tracey J. Woodruff, Ph.D., az UCSF szülészeti, nőgyógyászati ​​és reproduktív tudományok professzora szerint „Ezek a vegyi anyagok valószínűleg már jó ideje ott vannak az emberekben, de a technológiánk ma már segít abban, hogy egyre többet azonosítsunk belőlük. Riasztó az eredmény, ami egyúttal bizonyítja, hogy egyes vegyi anyagok a várandós nőktől kezdve az újszülöttekig bárkiben ott lehetnek. Ez azt is jelenti, hogy ezek a vegyületek generációk óta velünk vannak.”

Idegen vegyületek a testünkben
bulatovic/istockphoto.com

Mik ezek a vegyi anyagok?

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»