Shut up ring: Egy bunkó vőlegény virális videója ráébresztett, hogy egy „Pofa be”-gyűrűt kaptam

Shut up ring: Egy bunkó vőlegény virális videója ráébresztett, hogy egy „Pofa be”-gyűrűt kaptam

Címlap / Szerelem / Esküvő / Shut up ring: Egy bunkó vőlegény virális videója ráébresztett, hogy egy „Pofa be”-gyűrűt kaptam

A fél internet felháborodott egy virális videón, ami sok menyasszonyt elgondolkodtatott.

Már az sem túl bizalomgerjesztő, hogy miután a párás szemű menyasszony felolvasta a szertartáson a megható fogadalmát, a vőlegény – mielőtt belekezd a sajátjába – azzal kezdi a lányra vigyorogva, hogy „Neked most annyi…”

Majd belekezd egy rendkívül „szellemes” monológba, miszerint a feleségnek csak az a dolga, hogy a férje hasa tele legyen, a golyói pedig üresek és hogy alig várja, hogy továbbra is hozzácsapkodják a falhoz az ágy fejtámláját. A menyasszony zavartan mosolyog, mert mi mást tehetne, a vendégsereg fele hallgat, a másik fele kínosan nevet. A szertartásvezetőn pedig – aki egyébként a vőlegény anyja – látszik, hogy teljesen ki van akadva. Arról ne is beszéljünk, hogy ezt a beszédet végighallgatták a nagyszülők és gyerekek is. 

Enyhén szólva is visszás visszajelzéseket váltott ki a vőlegény beszéde

Az internet népe sem hagyta szó nélkül a videót és rengeteg elmarasztaló kommentet kapott a „jópofa” vőlegény-fogadalom. Sokan írták, hogy ott helyben faképnél hagyták volna a férfit, hogy a nő helyében menekülnének egy ilyen házasságból. Azt is hozzátették, hogy ez történik akkor, ha a menyasszony egy „pofa be” gyűrűt kap.

De mi az a „shut up ring”, azaz pofa be gyűrű?

A kifejezés arra a jelenségre utal, amikor a férfit addig „nyaggatja” a nő, mire végre nagy kegyesen eljegyzi, azaz gyűrűt húz az ujjára, hogy befogja végre. Az ilyen kapcsolati dinamika eredménye aztán az az esküvő, ahol a vőlegény olyan beszédet mond, hogy kinyílik a bicska a zsebünkben. Vagy mikor az egész lagzi alatt látszik rajta, hogy csak kényszerből csinálja ezt a kuytakomédiát és alig várja, hogy végre leihassa magát a haverjaival a sárga földig. (Voltam ilyen esküvőn, nem is tartott tovább a frigy két évnél.)

A botrányos videót olyan hamar nézték – és véleményezték – emberek százezrei, hogy a pár végül kénytelen volt reagálni a kommentekre. A menyasszony megvédte párját, azt mondta, szerelmének ilyen a humorérzéke és ő nem sértődött meg a fogadalmon. Azt is elmondta, hogy szerencsésnek érzi magát és férje túl jó hozzá.

Erre persze olyan reakciók születtek, amik arra utaltak, hogy kár, hogy nincs semmi önbecsülése és egy nőnek nem kellene ilyeneket elviselni csak azért, hogy végre bekössék a fejét. 

Shut up ring, pofa be gyűrű
Marko Klaric/pexels.com

Mekkora haszonnal járhat az esküvő?

Amikor a barátnő félreérthetetlen utalásokat tesz arra, hogy szeretné, hogy a párja elvegye – pedig annak esze ágában sem lenne – a férfi mérlegel. Számba veszi, hogy mik azok az előnyök, juttatások, amiket kap a barátnőjétől, amiktől elesik, ha nem veszi el és a nő elhagyja. Ha úgy van vele, hogy nem éri meg elveszíteni azt a hasznot, amiben a párkapcsolata által részesül, akkor nagy kegyesen vesz egy gyűrűt. Ezzel elhallgattatja a nőt. Ez szörnyen hangzik, de biztos vagyok benne, hogy mindenki ismer legalább egy ilyen párt.

Az én szemem is felnyitotta ez a videó és a shut up ring fogalma, mert rájöttem, hogy én is voltam ez a nő, aki arcát eltakarva, zavartan próbált nevetni a pasija lealacsonyító poénjain.

Szerencsére mi az esküvőig nem jutottunk el. El is süllyedtem volna a szüleim előtt, ha a vőlegény egy ilyen kaliberű fogadalommal állt volna elő. Viszont én is voltam az a naiv huszonéves, aki elment pár esküvőre és kedvet kapott a szép ruhához, a virágokhoz. Ekkoe úgy éreztem, hozzámennék a barátomhoz, pedig a szívem mélyén tudtam, hogy jobbat érdemlek. Úgyhogy csak óvatosan a nyaggatással.

Szeressük magunkat annyira, hogy boldogító igent annak mondjuk ki, aki hálás azért, hogy feleségül vehet minket, ne annak, aki ezt szívességből teszi. 

Nyitókép: Amar Preciado/pexels.com

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!