Különleges dolgokat árul el a szüleidről a születési képleted

Különleges dolgokat árul el a szüleidről a születési képleted

Címlap / Életmód / Ezotéria / Különleges dolgokat árul el a szüleidről a születési képleted

A születési diagramod egy hozzáértő számára gyakorlatilag mindent el tud mondani a személyiségedről – de mi a helyzet a szüleiddel való kapcsolatodról?

Erről is rengeteg mindent elárulhat neked egy asztrológus, azonban akkor is érdekes dolgokra deríthetsz fényt, ha egyedül próbálsz a végére járni néhány tudnivalónak. Gondoltad volna például, hogy a születési képletedben a napjegyed apukádat, a férfiakhoz való viszonyodat, míg a holdjegyed anyukádat, az anyaságban betöltött szerepedet szimbolizálja? Ezt természetesen még árnyalják a különféle házak, bolygóállások is, akárcsak az egyes napszakok. 

Nappal, vagy éjszaka születtél?

Van egy olyan módszer is a szüleiddel való kapcsolat vizsgálatára, amiben azt ellenőrzik az asztrológusok, hogy éjszaka, vagy nappal születtél-e. 

A napkelte után, de még napnyugta előtt született emberek inkább férfias, tudatosabb energiákat képviselnek. Úgy is mondhatjuk, hogy ők képviselik a fényt, a realitást és inkább az elme, a szellem ügyei felé orientálódnak. Hajlamosak az anyagiakra, az evilági dolgokra koncentrálni, erre alapozni az életüket. Emiatt jobban összepasszolnak édesapjuk szemléletével, felfogásával, mint az édesanyjukéval.

Ha tehát nappal születtél, akkor nagy esély van arra, hogy jobban, könnyebben tudsz apukád nézeteivel azonosulni.

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy anyukáddal kifejezetten rosszban lennél. Csupán arra enged következtetni, hogy apukád olyan elveket vall, amik számodra is nagyon fontosak. Könnyen megeshet, hogy ezeket a tulajdonságokat magadban is próbálod erősíteni, valamint olyan jelölteket találsz, akik szintén megtestesítik őket.

Az éjszaka – a korábbiakból adódóan már értelemszerűen – inkább anyukádat szimbolizálja. Ha napnyugta után és napkelte előtt születtél, akkor a te életedben inkább az anyai erők dominálnak.

Nagyon lényeges számodra a gondoskodás, az érzelmi világ kiteljesítése, szeretnéd megismerni azt, ami a felszín alatt van: ami a szemnek láthatatlan.

Szívesen koncentrálsz a mély érzésekre, érzelmekre és könnyebben azonosulsz anyukád életszemléletével, felfogásával, gondolkodásmódjával, mint apukádéval. Előfordulhat az is, hogy inkább anyukáddal töltöttél több időt, vagy úgy alakult az életed, hogy neki nagyobb szerep jutott a családban, mint apukádnak. 

Blazenka Babic/istockphoto.com

Miről árulkodnak a holdfázisok?

Akárcsak azt, mikor volt a születésed napján napnyugta és napkelte, azt is vissza tudod keresni, milyen fázisban járt éppen a Hold. És hogy ez miért fontos? A holdfázis az asztrológia szerint arról árulkodhat, hogyan élted meg a szüleid közötti dinamikát. 

Az újhold pl. arra utal, hogy a szüleid egy hullámhosszon voltak, hasonló elveket vallottak, közös körülmények, célok érdekében dolgoztak. Valószínűleg jól megértették egymást, igyekeztek szeretetben, harmóniában nevelni téged, de nem tévesztették szem elől a nagyobb volumenű feladatokat sem. 

A növekvő Hold azért lehet előnyös a családodra nézve, mert pontosan azt mutatja, amit a neve is: a cél a közös növekedés, fejlődés.

Ha sikerült összpontosítani az energiákat, akkor komoly fejlődésben lehetett részetek és lendületes, előremutató, teljesítményközpontú lehetett a családi dinamikátok. Fontos volt nálatok a teljesítés, az eredmények felmutatása, ami éppúgy lehetett pozitív, mint negatív. 

A fogyóban levő holdfázis már kevésbé szívderítő és konfliktusokat, nézeteltéréseket jelölhet a születési képletedben. Ezek nem feltétlenül a szüleid között jelentkeztek, bár arra is van esély. Megeshet, hogy nagyon eltérő a temperamentumotok és emiatt nem jutottatok egykönnyen közös nevezőre.  Általánosan jellemző lehetett a családotokra a feszült alaphangulat.

A telihold azt jelenti, hogy a Nap és a Hold ellentétes egymással és ez hatással lehetett a szüleid kapcsolatára, valamint rád is. Az ellentét távolságot, elkülönülést jelöl. Így elképzelhető, hogy a szüleid sem egymással, sem veled nem tudtak megfelelő egységet alkotni, esetleg a köztük levő távolságot nem tudták megfelelően kezelni. 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!