Életmód / Ezotéria

A zodiákusod is befolyásol: ezek a jegyek sokkal inkább introvertáltak, mint mások

Bár alapvetően az introvertált és az extrovertált személyiségtípusokat különítjük el egymástól, valójában ennél sokkal árnyaltabb a kép: sokan vannak, akik már csak élethelyzetükből adódóan is inkább a skála közepén, nem pedig valamelyik végén helyezkednek el. Ugyanakkor az alapszemélyisége mindenkire erősen hat. De mitől függ, hogy te introvertált, vagy éppen extrovertált vagy? Ebbe a kérdésbe számos dolog beleszól, többek között még az is, milyen csillagjegyben születtél.

Szűz

A Szűz jegyű emberek egyértelműen az introvertáltak közé tartoznak.

Ők úgy vélik, csak akkor hívják fel magukra a figyelmet, ha az feltétlenül szükséges, egyébként jobb, ha meghúzódnak a háttérben, és onnan figyelnek.

Szeretnek inkább a színfalak mögött rejtőzni és tanulni: hogyan készítsék elő a teendőket, a feladatokat.

Számukra az emberi kapcsolatok gyakran másodlagosak, és előbbre helyezik, hogy jó munkát végezzenek.

Nehezükre esik és mindenekelőtt sok időbe telik, hogy megnyíljanak másoknak, ettől úgy érzik, idegen terepre tévedtek.

Halak

A Halak szöges ellentettjei a Szűz jegyűeknek, ám abban hasonlítanak, hogy ők is inkább az introvertáltak közé tartoznak.

Meglehetősen szégyellős jegyről beszélünk, akinek a tagjai sok minden miatt aggódnak.

Nehezen oldódnak fel egy társaságban, állandóan visszafogják magukat, és azon izgulnak, hogy számukra kényelmetlen élethelyzetbe keverednek.

Nem bíznak magukban, nehezükre esik a kitárulkozás és sokszor félnek, hogy csalódnak, vagy fájdalmat okoznak nekik.

Csak akkor oldódnak kicsit, ha meleg, szerető társaságra lelnek, de gyakran ebben az esetben is inkább a művészetek felé fordulnak.

Rák

A Rák jegyűek nagyon nyitottak akkor, ha minden körülmény ismerős számukra, egyébként viszont sokkal inkább az introvertált személyiségvonások jellemzőek rájuk.

Gyakran nem elég az önbizalmuk, kételkednek magukban és a teljesítményükben, rendszeresen megkérdőjelezik, mennyire szerethetőek, értékelhetőek.

Ezzel automatikusan párosul egy jó adag bizonytalanság, aminek köszönhetően sokszor még inkább bájosnak, kedvesnek tűnnek a jegy szülöttei.

Ők ugyanakkor állandóan küzdenek azzal, hogy megfeleljenek másoknak, érdemesek legyenek a figyelemre, elismerésre.

Skorpió

A Skorpió határeset az introvertáltság és az extrovertáltság mezsgyéjén, ugyanis mindkét végleten találhatóak tipikus vonásai.

E jegy szülöttei egyáltalán nem szégyellősek, vagy éppen visszafogottak akkor, ha családi körben élnek, bátran kiállnak a véleményük, álláspontjuk mellett.

Idegen környezetben azonban nem játszanak ennyire nyílt lapokkal, sokkal inkább figyelnek, felmérnek, mérlegelnek – emiatt akár visszafogottnak, félősnek is tűnhetnek.

Valójában azonban szó sincs erről, egyszerűen csak várnak a megfelelő alkalomra, amikor közbeléphetnek.

Bak

A Bak alapvetően egy nagyon magának való zodiákus lehet, ők ugyanis egyáltalán nem szeretik, ha kizökkentik őket a napi ritmusukból, vagy valamilyen nem kívánatos ok miatt rájuk hárul a figyelem.

Nem érzik gyengeségnek, hogy kevésbé szeretnek a központban lenni, ők egyszerűen úgy vélik, hatékonyabbak egyedül, akkor, ha a saját alapelveik, nézőpontjaik szerint haladhatnak az útjukon.

Gyakori, hogy ez a hozzáállás nem csak úgy átlagosan a hétköznapjaikat, hanem a magánéletüket is meghatározza, sok Bak jegyű ugyanis még évek után sem tud teljesen feloldódni a kapcsolatában.

Olvastad már?  Divat horoszkóp: ez a stílus áll neked a legjobban

Bika

A Bika – a Skorpiókhoz hasonlóan – nem sorolható be egyértelműen az egyik, vagy éppen a másik csoportba.

Az egyik oldala e jegy szülötteinek nagyon stabil sőt, kifejezetten erősen ellenáll a változásoknak és egyértelműen fél elhagyni a kényelmi zónáját.

A másik oldala viszont (pont a stabilitása végett) bátran kiáll magáért és a szeretteiért.

Ugyanakkor a Bikák inkább az introvertáltak közé tartoznak, ugyanis szeretnek az otthon kényelmébe, a biztonságot nyújtó környezetbe visszavonulni, hiszen itt senkihez és semmihez nem kell alkalmazkodniuk.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást