A zodiákusod is befolyásol: ezek a jegyek sokkal inkább introvertáltak, mint mások

A zodiákusod is befolyásol: ezek a jegyek sokkal inkább introvertáltak, mint mások

Címlap / Életmód / Ezotéria / A zodiákusod is befolyásol: ezek a jegyek sokkal inkább introvertáltak, mint mások

Bár alapvetően az introvertált és az extrovertált személyiségtípusokat különítjük el egymástól, valójában ennél sokkal árnyaltabb a kép: sokan vannak, akik már csak élethelyzetükből adódóan is inkább a skála közepén, nem pedig valamelyik végén helyezkednek el. Ugyanakkor az alapszemélyisége mindenkire erősen hat. De mitől függ, hogy te introvertált, vagy éppen extrovertált vagy? Ebbe a kérdésbe számos dolog beleszól, többek között még az is, milyen csillagjegyben születtél.

Szűz

A Szűz jegyű emberek egyértelműen az introvertáltak közé tartoznak.

Ők úgy vélik, csak akkor hívják fel magukra a figyelmet, ha az feltétlenül szükséges, egyébként jobb, ha meghúzódnak a háttérben, és onnan figyelnek.

Szeretnek inkább a színfalak mögött rejtőzni és tanulni: hogyan készítsék elő a teendőket, a feladatokat.

Számukra az emberi kapcsolatok gyakran másodlagosak, és előbbre helyezik, hogy jó munkát végezzenek.

Nehezükre esik és mindenekelőtt sok időbe telik, hogy megnyíljanak másoknak, ettől úgy érzik, idegen terepre tévedtek.

Halak

A Halak szöges ellentettjei a Szűz jegyűeknek, ám abban hasonlítanak, hogy ők is inkább az introvertáltak közé tartoznak.

Meglehetősen szégyellős jegyről beszélünk, akinek a tagjai sok minden miatt aggódnak.

Nehezen oldódnak fel egy társaságban, állandóan visszafogják magukat, és azon izgulnak, hogy számukra kényelmetlen élethelyzetbe keverednek.

Nem bíznak magukban, nehezükre esik a kitárulkozás és sokszor félnek, hogy csalódnak, vagy fájdalmat okoznak nekik.

Csak akkor oldódnak kicsit, ha meleg, szerető társaságra lelnek, de gyakran ebben az esetben is inkább a művészetek felé fordulnak.

Rák

A Rák jegyűek nagyon nyitottak akkor, ha minden körülmény ismerős számukra, egyébként viszont sokkal inkább az introvertált személyiségvonások jellemzőek rájuk.

Gyakran nem elég az önbizalmuk, kételkednek magukban és a teljesítményükben, rendszeresen megkérdőjelezik, mennyire szerethetőek, értékelhetőek.

Ezzel automatikusan párosul egy jó adag bizonytalanság, aminek köszönhetően sokszor még inkább bájosnak, kedvesnek tűnnek a jegy szülöttei.

Ők ugyanakkor állandóan küzdenek azzal, hogy megfeleljenek másoknak, érdemesek legyenek a figyelemre, elismerésre.

Skorpió

A Skorpió határeset az introvertáltság és az extrovertáltság mezsgyéjén, ugyanis mindkét végleten találhatóak tipikus vonásai.

E jegy szülöttei egyáltalán nem szégyellősek, vagy éppen visszafogottak akkor, ha családi körben élnek, bátran kiállnak a véleményük, álláspontjuk mellett.

Idegen környezetben azonban nem játszanak ennyire nyílt lapokkal, sokkal inkább figyelnek, felmérnek, mérlegelnek – emiatt akár visszafogottnak, félősnek is tűnhetnek.

Valójában azonban szó sincs erről, egyszerűen csak várnak a megfelelő alkalomra, amikor közbeléphetnek.

Bak

A Bak alapvetően egy nagyon magának való zodiákus lehet, ők ugyanis egyáltalán nem szeretik, ha kizökkentik őket a napi ritmusukból, vagy valamilyen nem kívánatos ok miatt rájuk hárul a figyelem.

Nem érzik gyengeségnek, hogy kevésbé szeretnek a központban lenni, ők egyszerűen úgy vélik, hatékonyabbak egyedül, akkor, ha a saját alapelveik, nézőpontjaik szerint haladhatnak az útjukon.

Gyakori, hogy ez a hozzáállás nem csak úgy átlagosan a hétköznapjaikat, hanem a magánéletüket is meghatározza, sok Bak jegyű ugyanis még évek után sem tud teljesen feloldódni a kapcsolatában.

Bika

A Bika – a Skorpiókhoz hasonlóan – nem sorolható be egyértelműen az egyik, vagy éppen a másik csoportba.

Az egyik oldala e jegy szülötteinek nagyon stabil sőt, kifejezetten erősen ellenáll a változásoknak és egyértelműen fél elhagyni a kényelmi zónáját.

A másik oldala viszont (pont a stabilitása végett) bátran kiáll magáért és a szeretteiért.

Ugyanakkor a Bikák inkább az introvertáltak közé tartoznak, ugyanis szeretnek az otthon kényelmébe, a biztonságot nyújtó környezetbe visszavonulni, hiszen itt senkihez és semmihez nem kell alkalmazkodniuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást