3 YouTube-sztár, aki a te szemedbe is könnyeket csal

3 YouTube-sztár, aki a te szemedbe is könnyeket csal

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 3 YouTube-sztár, aki a te szemedbe is könnyeket csal

A közösségi média bárki számára lehetővé teszi, hogy élete apró pillanatait az egész világgal megossza. Néhány különleges embernek ez annyira jól sikerült, hogy történetüket mára milliók követik. Ismerd meg te is néhányukat és legyél részese a különleges élménynek!

Hol a pokolban van Matt?

Matt 23 évesen Los Angelesben élt és játék dizájnerként dolgozott, amikor egy nap arra ébredt, hogy fiatal kora ellenére elérte a céljait, és közben kimaradt a nagy kaland az életéből. Hátrahagyott hát mindent, és egy barátjával nyakába vette a világot, hogy addig utazgassanak, amíg a spórolt pénzük kitart. Közben rengeteg videót csináltak, és az egyik helyszínen a barátjának mókás ötlete támadt: „Miért nem állsz oda, és csinálod azt a béna táncot, amit szoktál? Felveszem videóra!”

A felvételt annyira viccesnek találták, hogy ezentúl minden helyszínen megismételték a jelenetet, a világ különböző pontjain bénán táncoló fiú pedig egy csapásra népszerű lett a YouTube-nak köszönhetően.

Mesébe illő történet

A vírusként terjedő videóra a szponzorok is felfigyeltek, és nem sokkal később üzletet ajánlottak Mattnek: utazza köreb a világot, és készítsen nekik egy hasonló videót. Matt ekkor már menyasszonyával, későbbi feleségével utazott, és mindenféle híres épület előtt járta különleges táncát.

Ruandában azonban nem volt semmi, ami előtt Matt táncolhatott volna – legnagyobb meglepetésére azonban egy csapat gyerek csatlakozott hozzá, és így ők is bekerültek a videóba. A fiú ekkor rájött, hogy mindent rosszul csinált: visszament a szponzor céghez, és megmondta nekik, hogy az egész munkát elölről kell kezdenie, hiszen nem az épületekre, az emberekre kellett volna fókuszálnia. Valóban mesébe illő, de a cég rábólintott, és kifizette Mattnek, hogy a legtöbb helyszínen újra forgassa a videókat.

Miért szeretjük?

Matt azóta több videót is készített, a szponzoroktól kapott pénz pedig arra is elég volt, hogy közös otthont vásároljanak a párjával, ahol ma a kisfiukat nevelik. Videói valószínűleg azért is ennyire népszerűek, mert eszünkbe juttatják, hogy gyakran éppen egy őrültnek tűnő, bolondos ötlet az, ami megváltoztatja az életünket – a lényeg, hogy őszintén és szívből jöjjön.

Matt talán nem írja be magát a táncművészet történetébe, viszont a világ minden táján összehozta az embereket, akik úgy érezhették, valami különleges dolog részévé válnak. Elég csak a mosolygó arcokra pillantani a videóban. 

Mindenki szerelmespárja: Isaac és Amy

Isaac és Amy átlagos fiatal szerelmesek, akik szeretik a zenét és szoros kapcsolatot ápolnak a családtagjaikkal. Amikor 2012 májusában Isaac úgy döntött, hogy megkéri Amy kezét, mindenképpen valami emlékezetes módon akarta azt megtenni, és ehhez az egész család segítségére szüksége volt. Amy azt hitte, hogy egy egyszerű vacsorára mennek Isaac szüleihez, és igencsak meglepődött, amikor a fiú testvére egy fülhallgatóval a fülén a furgonjuk hátuljába ültette.

Ami ez után következik, az valószínűleg minden idők egyik legmeghatóbb lánykérése. YouTube nézők ezrei könnyezték már végig Amy-vel együtt, ahogy újabb és újabb rokonok és barátok tűnnek fel, hogy a fiatalok szerelmét ünnepeljék. Amikor pedig végül maga Isaac is megjelenik, szem nem marad szárazon – mit is lehetne egy ilyen kérésre mondani? A videót itt te is megnézheted: 

A történet folytatódik

Isaac és Amy története természetesen tovább folytatódott. Mivel emberek ezrei nézték meg a lánykérést, és gratuláltak a szemmel láthatóan boldog szerelmeseknek, a pár azóta több videót is készített, hogy örömteli pillanataikat megosszák azokkal, akik a YouTube-nak köszönhetően szinte ismerősökként tartják őket számon. Ezek közül talán a legmeghatóbb az, amiben Isaac – a maga módján – elmeséli a családja történetét, és azt, hogy milyen csodás dolgok születhetnek abból, ha valaki igent mond a szerelemre. A videót itt nézheted meg.

Steve Kardynal, az internetbetyár

A chatrulett egy népszerű program, ami véletlenszerűen kapcsolja össze videóhívásra a felhasználókat. Steve Kardynal, akinek a nevéhez számos vicces, már-már botrányos videó fűződik, ezt a lehetőséget használta ki, és elkészítette a saját kis videó klipjét a Call Me Maybe című nyári slágerhez, ami nem is olyan régen még a csapból is folyt.

Steve nem tett mást, mint hogy széles mosollyal az arcán, egy szál női fehérneműben és parókában énekelte a dalt a számítógépe előtt, közben pedig felvette az emberek reakcióit. A videó valószínűleg ugyanannyi ember szemébe csalt már könnyet, mint Isaac és Amy felvételei, csakhogy Steve esetében az emberek a nevetéstől könnyeznek.

Miért szeretjük?

Steve nem titkolt célja, hogy kimozdítsa az embereket a hétköznapi fásultságból, mutasson nekik valami meglepőt, ami lássuk be, a 21. századra alaposan megnövekedett ingerküszöb mellett nem egyszerű dolog. Úgy tűnik azonban, neki mégis sikerült, és videói nem is annyira az ő bolondozásaitól, hanem az emberek reakcióitól annyira zseniálisak: a meglepetés azonnal kiül az arcokra, de a legtöbben rögtön veszik a lapot, őszintén nevetnek, néhányan pedig még énekelnek is vele!

Ha mást nem is, azt mindenképpen megtanulhatjuk Steve-től, hogy néha egy apróság is elegendő, hogy valakinek feldobjuk a napját, a nevetéstől pedig a világ garantáltan jobb hely lesz – akkor is, ha ehhez egy szőrös, melltartót viselő pasas kellett. A videót itt te is megnézheted: 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást