Vészjósló jelek, hogy szinte teljesen elvesztetted magad a kapcsolatodban

Vészjósló jelek, hogy szinte teljesen elvesztetted magad a kapcsolatodban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Vészjósló jelek, hogy szinte teljesen elvesztetted magad a kapcsolatodban

Amikor szerelmes vagy, természetes, hogy a párod egyes személyiségjegyeit te is átveszed, ez pedig fordítva is igaz. Minél több időt töltesz ugyanis valakivel, annál inkább hasonlítani kezdetek egymásra. Ezzel semmi gond nincs: a problémák ott kezdődnek, ha olyannyira a kapcsolat körforgásába kerülsz, hogy teljesen el is veszíted magad. Az alábbi jelek pedig erősen erre utalnak!

Az “én” helyett a “mi” van

Talán neked fel sem tűnt eddig, de érdemes megfigyelned, hogyan beszélgetsz a barátnőiddel. Amikor arról van szó, hogy mivel töltöttétek az elmúlt heteket, mióta nem találkoztatok egymással, te folyton többesszámban beszélsz?

Ahelyett, hogy elmondanád, te hogy vagy, inkább arról mesélsz, hogy a pasiddal miket csináltatok, merre jártatok, milyen terveitek vannak, és észrevétlenül mindig azzal kezded a mondatot, hogy “Mi…“.

Ez viszont erőteljesen utal arra, hogy az utóbbi időben a saját személyiséged háttérbe került, és csak a közös dolgokra koncentrálsz.

Ez a kezdetekben természetes, de ha már évek óta együtt vagytok, és mindig csak vele kapcsolatban van új sztorid, az nem túl jó előjel.

 

Túl sok dolgot tolerálsz

Amikor nem élsz párkapcsolatban, könnyű mások felett ítélkezni, ha olyan dolgokat is elviselnek a párkapcsolatukban, amit te állításod szerint biztosan nem tűrnél el senkitől.

Idézd fel, mik voltak azok a dolgok, amelyekről egykor úgy gondoltad, hogy sosem tolerálnál a pasidtól. Van olyan közte, amit a jelenlegi párodnál mégis elfogadsz, bár magad sem tudod, miért?

Amennyiben a válaszod igen, ideje elgondolkodnod, hogy mennyire vagy ténylegesen önmagad a kapcsolatodban. Ne viselj el olyan dolgokat a pasidtól, amik számodra egyébként nem elfogadhatóak, csak azért, mert félsz, hogy elveszíted őt!

Ha igazán szeret, a kedvedért változtatni fog azokon a dolgokon, amikkel megbánt téged.

Ha pedig mégsem, biztos lehetsz abban, hogy nem ő az Igazi számodra!

 

A cuccaid szinte eltűntek

Ha már összeköltöztetek a pasiddal, nézz körbe a lakásban. Kinek a holmijai vannak a hálószobában és a nappaliban?

Ha a te tárgyaid szinte teljesen eltűntek, a párnáid le lettek cserélve, az ajándékba kapott cuccaid pedig egy dobozban hevernek a szekrényben, az kicsit sem jó előjel.

Ez ugyanis arra utal, hogy a pasid a kapcsolatotokban teljes mértékben elnyom téged, és nem hagyja, hogy kimutasd az igazi énedet. Sőt, ez azt is jelenti, hogy a partnered talán úgy véli, a számodra értékes dolgok egyáltalán nem olyan fontosak, mint az, amit ő szeret.

Ha még ebben sem tudtok kompromisszumot kötni, hogyan tudnátok navigálni a közös jövőtökben? A későbbiekben ugyanígy elnyomna téged, és neked szinte semmibe sem lenne beleszólásod.

 

Mindenbe beleegyezel

A párkapcsolatokban igenis vannak konfliktus helyzetek, és olyan pillanatok, amikor a felek egyszerűen nem tudnak dűlőre jutni. Például nehezen egyeznek meg abban, hogy hova menjenek el vacsizni, nyaralni, vagy szimplán csak egy kérdésben nem egyezik a véleményük.

Ezzel semmi gond nincs, hiszen mindketten eltérő személyiségek vagytok. A gond ott kezdődik inkább, ha te folyton rábólintasz szinte mindenre, csak hogy elkerüld a konfliktusokat.

Például te nem is akartál hamburgert enni, de mivel a pasi igen, így beleegyeztél. Ez viszont szép lassan ahhoz vezet majd, hogy teljesen elveszíted magad, és már a nagyobb döntésekbe sem lesz beleszólásod.

Persze ez előbb-utóbb zavaróvá válik számodra, de évekkel később már nehéz változtatni ezen a dinamikán.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást