Életmód / Táplálkozás

Vegán ismert személyek, akiket megéri követni, mert megszerettetik veled az életmódot

Vegán ismert személyek, akiket megéri követni, mert megszerettetik veled az életmódot

Van, aki az egészsége miatt, más meggyőződésből, az állatok szeretete miatt dönt a vegán táplálkozás mellett. Mindegy, hogy mi áll a döntés hátterében, egy biztos, hogy sok pozitív élettani, testi és lelki hatása is lehet egy ilyen életmódváltásnak.

Ha kacérkodsz azzal, hogy te is átállj a teljesen növényi alapú táplálkozásra, a következő celebek biztosan inspirálni fognak.

Miley Cyrus

A színésznőről köztudott, hogy nagy állatrajongó, rengeteg kutyát és más állatot is tart az otthonában, egyik szeretett kutyája halála után pedig végleg úgy döntött, hogy lemond a húsról.

Egyszerűen úgy érezte, hogy senki sem mondhatja azt, hogy igazán szereti az állatokat, ha közben képes megenni őket.

 

Benedict Cumberbatch

A brit színész legutóbbi filmjének promózása során mesélt arról, hogy áttért a növényi étrendre, amelyet saját bevallása szerint örömmel és könnyedén betart, energikusnak és egészségesnek érzi magát tőle.

A Bosszúállók jóképű színésze nemrég még a jól hangzó „Legszebb vegán” díjat is elnyerte a PETA-tól.

 

Beyoncé

Az énekesnő még nem teljesen állt át a vegán étrendre, azonban hosszú ideje barátkozik vele és erre bíztatja rajongóit is.

Ahogy az amerikaiak hívják Queen B és férj Jay Z szeretnék jobb hellyé tenni a bolygót, ezért döntöttek úgy, hogy egyre inkább átalakítják étrendjük növényi alapú táplálkozásra.

Ne feledd, ha te is váltani szeretnél, nem kell sürgetned magad, kísérletezz, és rá fogsz jönni, hogyan érzed magad igazán jól.

 

Ariana Grande

A popénekesnő egyértelműen az állatok iránti rajongásból döntött a vegán életmód mellett, saját bevallása szerint is, néha úgy érzi, hogy sokkal jobban szereti az állatokat, mint az embereket.

Mióta növényalapú étrendre váltott sokkal boldogabbnak és egészségesebbnek érzi magát.

 

Lewis Hamilton

A Forma 1-es pilóta 2017-es döntése sokakat meglepett, köztudott ugyanis, hogy ez a fajta sport rendkívül sokat kivesz a versenyzőkből és igen komoly fizikai igénybevételt jelent egy-egy verseny.

Hamilton nem is annyira az állatok védelme miatti meggyőződésből, sokkal inkább egészsége miatt döntött az életmódváltás mellett, családjában ugyanis sok olyan betegség előfordult, amelyek ezzel a fajta táplálkozással megelőzhetők, vagy visszaszoríthatók.

Hamilton azóta is sikert sikerre halmoz, így nem kell aggódnunk, hogy vegánként ne lennénk képesek bármilyen komoly teljesítményre.

 

Joaquin Phoenix

A hamarosan moziba kerülő Joker film főszereplője hosszú ideje meggyőződéses vegán, aki azért döntött emellett az életmód mellett, mert sem az állatok legyilkolását, sem a kilhasználásukat nem tartja helyénvalónak.

Phoenix több fronton is kiállt már az állatkínzás és a rossz állattartás ellen, ha elmélyednétek a témában, a Földlakó (Earthling) című film igazán érdekes és megrázó a témában, ezt szintén a színész narrációjával hallgathatjuk végig.

A filmet kizárólag erős idegzetűeknek ajánljuk.

 

Steiner Kristóf

A volt műsorvezető ma már több vegán szakácskönyvet is írt, amelyekben megmutatja, hogy ez a fajta táplálkozás csupa szín és íz és egyáltalán nem jár olyan lemondásokkal, amelyek tönkreteszik az életünket.

Kristófot az állatok iránti szeretet vitte erre az útra, pedig korábban nagyon is szerette a húst, de sokkal jobban érzi magát, testének és lelkének is megújulást hozott ez az életmód.

Lapozz bele valamelyik könyvébe, ha elbizonytalanodsz, hogy lehet hús nélkül is élni!

 

Cseke Katinka

A színésznő idén komoly életmódváltáson esett át, ugyanis a legnagyobb káros szenvedélyének a húsevés bizonyult.

Orvosa javaslatára leállt vele, sőt továbblépve már a tejjel és a sajtokkal is felhagyott, így szinte teljesen vegán életmódra váltott.

Bár nem tartja kizártnak, hogy halat és tengeri herkentyűket fog még enni a jövőben, a húsról való lemondás gyökeresen megváltoztatta az életét, nagyon sokat fogyott és sokkal jobban érzi magát a bőrében.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást