Párkapcsolat / Szerelem

A vágyon túl: a megcsalás valódi okai, amikről kevesen beszélnek

A vágyon túl:  a megcsalás valódi okai, amikről kevesen beszélnek

A szexuális vonzalom

Egy, a témában készült kutatásból egyértelműen kiderült, hogy a férfiaknál jelentősen többször szerepel a megcsalás okai között a szex, mint a nőknél.

Vagyis a félrelépés hátterében gyakran nem más áll, mint, hogy a srácok keveslik az együttlétek számát/minőségét a párkapcsolat során. Nem feltétlenül van tehát arról szó, hogy a szerelem elmúlt, inkább a szexuális kiélés hiányzik gyakran a férfiaknak. Ezen persze lehet javítani, ám ahhoz kölcsönös őszinteségre és megoldani akarásra van szükség.

Egy friss kapcsolatban még izzik a szenvedély, ez azonban az idő elteltével mérséklődik, intimitás híján pedig nem lehetetlen a félrelépés. A jó hír az, hogy időben kommunikálva egymás felé a problémát, és figyelembe véve egymás érzelmeit, helyreállítható az ágyban és azon kívül is a szenvedély.

Az elhidegülés

Persze ez hirtelen nagyon bagatellnek tűnhet, ám a helyzet az, hogy a megcsalás egyik alapvető oka nem más, mint az elhidegülés.

Sokan vannak, akik úgy érzik, a párjuk nem figyel rájuk eléggé, egyedül érzik magukat, így nem ritka, hogy máshol keresnek vigaszt.

Éppen ezért a megcsalások túlnyomó többsége nem a szex hiányában keresendő, hanem az érzelmi sivársággal magyarázható.

Ha valakinek ugyanis érzelmileg teljesen kihűlt a kapcsolata, akkor elkezd nyitottá válni mások iránt és ha találkozik valakivel, aki felnéz rá, aki mellett újra önmagának érezheti magát, az illető már nagyon könnyen kiléphet az addigi kapcsolatból.

Magányosan egy párkapcsolatban

Ez sokak számára ismerős helyzet lehet: a felek bár még együtt élnek, de valójában magányosan érzik magukat a kapcsolatban.

Már nem szerveznek közös programokat, kevés az együtt töltött minőségi idő, a napok egyre szürkébbek és a kapcsolat elején még meglévő izgalom átcsap unalomba és magányba.

A fásultság pedig valódi kapcsolatgyilkos tud lenni, ráadásul éppen ilyenkor szokott felbukkanni az a bizonyos harmadik fél.

Ám, ha időben felismeritek a problémát, akkor akár tenni is tudtok ellene.

Fél lábbal már kint a kapcsolatból

Ez az a szituáció, amikor szíved szerint már rég kiléptél volna a kapcsolatból, ám túlságosan félsz lezárni azt, netán társfüggő vagy, vagy éppen félsz az ismeretlentől, a változástól.

Nem vagy hozzá elég bátor, hogy őszinte beszélgetést kezdeményezz a partnereddel, így inkább viszonyba kezdesz.

Ilyenkor a megcsalással tulajdonképpen egy új kapcsolat kialakításán munkálkodsz és amikor már úgy érzed, hogy minden klappol, akkor egész egyszerűen csak átsétálsz egyikből a másikba. De vajon jó ez így, neked, neki és a harmadik félnek?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást