Káprázatos kiegészítőket készíthetsz makraméból. Mutatjuk!

Káprázatos kiegészítőket készíthetsz makraméból. Mutatjuk!

Címlap / Otthon / Hobbi / Káprázatos kiegészítőket készíthetsz makraméból. Mutatjuk!

Barátság karkötő

A makraméban az a jó, hogy már egy-két egyszerű alapcsomó variálásával is meghökkentően szép karkötőket lehet alkotni. A klasszikus barátság karkötő, ami a 90-es években jött divatba, mindössze egyetlen csomózási technikával készül, mégis több száz féle végeredményt születik.

Újra hódít nagyanyáink hobbija: a makramé

Forrás: kreatywnaprzyjemnosc.pl

Érdemes már az első gyakorlások során köveket, gyöngyöket felhasználni. Ezzel egyrészt gyorsabban haladhatsz az elkészítésben, hiszen egyetlen gyöngy akár ötpercnyi csomózást is megspórol, másrészt látványosabb a végeredmény. A kifejezetten makramézáshoz kapható viaszolt kordszálak, poliészter zsinórok olcsók és könnyű velük dolgozni. Ékszerkellékesnél, hobbiboltban, rövidáruban kaphatóak, a hozzávaló szerelékekkel együtt, mint például a delfinkapocs és a szalagvég.

Újra hódít nagyanyáink hobbija: a makramé

Az olyan egyszerű alapok elsajátítása, mint a spirálcsomó, a laposcsomó vagy a sorcsomó gyorsan megtanulható. Az internet tele van oktató oldalakkal, én elsősorban kedvcsináló, egyszerűn megvalósítható makramé mintákat szeretnék itt mutatni.

Újra hódít nagyanyáink hobbija: a makramé

Ilyen a fent látható egyszerű nyaklánc is, amelynek elkészítésekor tökéletesítheted a néhány perc alatt elsajátított csomózási technikádat. Részletes leírása itt található!

Egy fa vagy fém karikára lesz szükséged, egy kevés pamut fonalra és néhány gyöngyre. A színek szabadon variálhatók, a lényeg, hogy végül egy vidám összhang kerekedjen ki belőle. Készülj fel, a makramé megunhatatlan, legfeljebb félóra múlva már egy újabb hobbival leszel gazdagabb!

Kulcstartó

Ha nyaklánc helyett valami használati tárgyra vágysz, vagy egy férfinak szeretnél saját kezű ajándékot készíteni, akkor kezdd egy kulcstartóval. A parkord például egy rendkívül erős anyag, hegymászók, túrázók ismerik a legjobban. Az utóbbi években valóságos parakord láz indult meg a férfi ékszerek készítőinek körében. Ezzel az alapanyaggal tökéletesen variálhatók a kiegészítők, a változatos színek, a különböző csatok, karabinerek, emblematikus medálok segítségével.

Az alapcsomózás igen egyszerű, íme egy mindössze négy lépésben elkészíthető parakord kulcstartó:

Újra hódít nagyanyáink hobbija: a makramé

Tartós ajándék, rendszeres használat mellett is hosszú évekig hibátlan marad.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást