VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Süsd meg a családnak ezt finom túrós batyut, meglátod, hogy sokkal finomabb lesz, mint a bolti. Egyik pékségben sem vehetsz olyan jó ízűt, amelyik a család szája ízének legjobban megfelel! Mondjuk mazsolát meg nem mindegyik sütibe teszel, ha például valamelyik családtag nem igazán van oda érte.
Az sem utolsó szempont, hogy a te túrós batyudban nem lesz állományjavító, meg liszt kezelőszer sem.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 evőkanál barnacukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 5 dkg mazsola
+
- liszt a tészta nyújtásához
- 1 tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk. Felét különöntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, kiskanál barnacukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk (fontos, hogy szitáljuk, így lesz levegős a tészta). A lisztet a felfuttatott élesztővel, a maradék barnacukorral és tejjel, a megolvasztott margarinnal, reszelt citromhéjjal és csipet sóval ízesítve hólyagos tésztává dagasztjuk.
Közben hozzáadjuk a tojássárgáját is. Addig dagasztjuk, Amíg a tészta el nem válik az edény falától.
Ha lehetőséged van konyhai robotgép dagasztókarának, vagy akár kenyérsütő gép kelesztő fokozatának használatára, élj bátran a lehetőséggel!
A cikk folytatódik, lapozz!