Túrós batyu – fejedelmi péksütemény adalékanyagok nélkül

Címlap / Életmód / Receptek / Túrós batyu – fejedelmi péksütemény adalékanyagok nélkül

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Süsd meg a családnak ezt finom túrós batyut, meglátod, hogy sokkal finomabb lesz, mint a bolti. Egyik pékségben sem vehetsz olyan jó ízűt, amelyik a család szája ízének legjobban megfelel! Mondjuk mazsolát meg nem mindegyik sütibe teszel, ha például valamelyik családtag nem igazán van oda érte.

Az sem utolsó szempont, hogy a te túrós batyudban nem lesz állományjavító, meg liszt kezelőszer sem.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg mazsola

+

  •  liszt a tészta nyújtásához
  •  1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. Felét különöntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, kiskanál barnacukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet tálba szitáljuk (fontos, hogy szitáljuk, így lesz levegős a tészta). A lisztet a felfuttatott élesztővel, a maradék barnacukorral és tejjel, a megolvasztott margarinnal, reszelt citromhéjjal és csipet sóval ízesítve hólyagos tésztává dagasztjuk.
 
Közben hozzáadjuk a tojássárgáját is. Addig dagasztjuk, Amíg a tészta el nem válik az edény falától. 

Ha lehetőséged van konyhai robotgép dagasztókarának, vagy akár kenyérsütő gép kelesztő fokozatának használatára, élj bátran a lehetőséggel!

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!