Párkapcsolat / Szerelem

6 tulajdonság, amiért rajongásig fog szeretni

6 tulajdonság, amiért rajongásig fog szeretni

A legáltalánosabb tulajdonságokat félretéve, csak néhány apróságon múlik, hogy te leszel-e a tökéletes nő a szemében. Nem kell sok mindenre odafigyelned, csak néhány dologra, azokra viszont nagyon.

Figyelmesség

Alapvető emberi tulajdonságnak kellene lennie a figyelmességnek, – nem csak a párkapcsolaton belül. Rengeteg kínos szituációtól és kellemetlenségtől kímélhetnénk meg magunkat, ha rendszeresen élnénk vele a minden napok során.
Nagyon fontos, hogy a kapcsolatodban is odaadóan figyelmes legyél! Nem baj, ha éppen egy apró dologról van szó, hiszen ezek azok, amik igazán elmélyítik a kapcsolatotokat és bearanyozzák a napotokat.
Lehet, hogy a kedvesednek csak arra van szüksége, hogy felkelj egy fél órával előbb vele, mert neki már munkába kell indulnia, vagy, hogy csinálj egy isteni sütit, amikor tudod, hogy rosszkedvűen ér haza… Ezeket a lehetőségeket észre kell venned, és kivétel nélkül ki kell használnod őket.

Kommunikációkészség

A megfelelő kommunikáció alapvető része minden kapcsolatnak, és ez a hangzatos tulajdonság nem csak akkor jön jól, ha éppen munkát keresel. Már az is rengeteget segít, ha felismered a másik testbeszédének üzeneteit, hiszen olykor mindenki a homlokára oda van írva a „hagyjál békén” felirat. Természetes ilyenkor nem jó ötlet előhozakodnod a lakás-átalakítással (aminek az ötletét már amúgy is régen elvetettétek), és az sem szerencsés, ha most akarod megbeszélni, hogy „miért nem foglalkozik veled annyit az utóbbi időben”. Mindennek megvan a maga helye és ideje, úgyhogy ha jó kommunikációs készséggel bírsz, pontosan fel fogod ismerni, mikor, milyen problémát adagolhatsz megbeszélésre.

Háziasság

Cicababák ide vagy oda, azok a férfiak, akik hosszútávra terveznek, nem akarnak háztartást vezetni. Nincs kedvük sem mosogatni, sem takarítani, sem főzni, hiszen pontosan tudják, hogy a házimunka túlnyomó része a feleség feladata. (Persze jó esetben ők is hajlandóak besegíteni, lásd kommunikációkészség). Lakva ismerszik meg az ember, tartja a mondás nagyon helyesen, úgyhogy jó, ha nem csak arra ügyelsz, hogy mindig tökéletes legyen a hajad és a ruhád is igazán jól álljon, hiszen ezek nem lesznek a segítségedre akkor, amikor háromfogásos vacsorát készítesz az évfordulótokra.

Bocsánatkérésre való hajlandósság

Szintén olyan tulajdonságról beszélünk, ami egyáltalán nem csak a párkapcsolatokban jöhet jól. Elismerni a saját hibáinkat önmagunk előtt is meglehetős kihívás, és természetesen mások szemében is nagy lépés. Valamit elrontani emberi dolog, nincs ezen semmi szégyellnivaló. Azon már annál inkább, ha erre rájöttünk, de továbbra is hallgatunk róla, esetleg az eljövendőkben is úgy teszünk, mintha nem ismernénk fel a bakit. Előfordulhat, hogy te vagy hisztisebb, te reagálsz érthetetlen módon a beszélgetés során, de ha kialakult már köztetek a harmónia, akkor a párod fel fogja ismerni, hogy most békén kell hagynia. Amennyiben túllőttél az egészséges vita szintjén, ne szégyelld később azt mondani, hogy „ne haragudj”!

Önállóság

Ugyancsak jól jöhet az élet bármely területén, ha önálló vagy, képes vagy meghozni bizonyos döntéseket, feltalálod magadat akkor, ha egyedül maradsz. Utóbbi főleg akkor fontos, ha külön szerveztek programokat, ami igenis rettentően sokat dobhat minden kapcsolaton.
Amikor a barátod kicsit a haverokkal szeretne lógni, akkor a legrosszabb dolog a hiszti után, hogy egész este hívogatod, üzengetsz neki. Ezzel minden férfit ki lehet üldözni a világból, főleg azért, mert a haverok is szekálni fogják. Ha feltalálod magadat, amikor ő éppen házon kívül van, akkor nemhogy elégedetten fog megérkezni, hanem te is kisimulva, boldogan tudod fogadni, ami bizony egyetlen kapcsolatban sem elhanyagolható.

Pozitív életszemlélet

Bármennyire is rossz a helyzetetek, ott vagytok egymásnak, ami minden nehézségen át kell, hogy lendítsen benneteket. Aki szerelmes, így gondolkozik, talán ez az oka annak, hogy a pozitív gondolkodásmód ilyen vonzó. Ráadásul, ha te az élet napos oldaláról szemléled a világot, akkor mindig tudsz pár pillanatnyi boldogságot csempészni a kedvesed életébe, függetlenül attól, hogy neki milyen rossz napja van. Ez legalább annyira vonzó és szeretnivaló tulajdonság, mint a kellemes mellékhatásként jelentkező mosolygás és jókedv.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást