15 trendi kötött holmi – mert 2020-ban is hódítanak a sikkes kötöttek

15 trendi kötött holmi – mert 2020-ban is hódítanak a sikkes kötöttek

Címlap / Stílus / Divat / 15 trendi kötött holmi – mert 2020-ban is hódítanak a sikkes kötöttek

Már a szezon elején is éreztem, hogy idén fel kell frissítenem kötött holmikkal a ruhatáramat. Nagyon vágytam azokra a meleg, pihe-puha darabokra, amiket éppolyan szívesen veszek fel itthon, mint amikor kimozdulok a házból. Talán ráéreztem az aktuális trendekre, ugyanis rég nem látott mértékben robbantak be a boltok polcaira a különféle kötött holmik. De vajon milyen alapdarabokat érdemes beszerezned a szezonvégi leárazások során?

Kötött pulóverek

Az egyik legkézenfekvőbb alapdarab, amire neked is érdemes beruháznod az idei szezonban, továbbra is a kötött pulóver. Egészen különleges szabásvonalak között válogathatsz: beszerezheted a nagyméretű, oversized pulóvereket, az egészen rövid, derekat hangsúlyozó változatokat, és persze azokat is, amik a már megszokott formát és fazont hozzák el számunkra.

Akármelyik mellett voksolsz, a kötött pulóverrel idén egyszerűen nem foghatsz mellé. Felveheted a már megszokott módon cicanadrággal, skinnyvel, de akár bővebb szabású farmerrel is viselheted. Ezek a darabok jól passzolnak a sportos viselethez éppúgy, mint a nőies darabokhoz, úgyhogy egy-egy jól eltalált alapdarab gyakorlatilag bármelyik szettedhez illeni fog majd. Garantáltan megtérül a beruházás!

 

 

 

Kardigánok

A kötött kardigánok, akárcsak a pulóverek, nem tudnak kimenni a divatból. Sokak számára praktikusabb viseletnek is bizonyulnak, hiszen gyakran még könnyebb beilleszteni őket a ruhatárba, ráadásul igazán egyszerűen fel- és levehetőek.

A vastagabb kardigánok akár önmagukban is megállják a helyüket, és sokszor igazán egyedi, trendi megjelenést kölcsönöznek a viselőik számára, míg a vékonyabb változatok hétköznapibb megoldásnak számítanak. Persze, a kicsit átlagosabbnak mondható kötött kardigán sem jelent unalmas viseletet!

 

 

 

Ruhák

Minél hangsúlyosabbak a ruhák, annál trendibbnek bizonyulnak az előttünk álló szezonban. A jól ismert kötött tunikák, egyberuhák mellett most hódítanak a túlzások: a térd alá és a bokáig érő kötött ruhák egyértelműen feltűnő és divatos választásnak bizonyulnak.

Szerencsére kellően melegek is ahhoz, hogy ne kelljen tavaszig várnod a viselésükkel, főleg nem akkor, ha vastagabb harisnyát és combcsizmát társítasz hozzájuk. Ha feltennéd az i-re a pontot, válassz derékhangsúlyos kötött ruhát, vagy hangsúlyozd tested legvékonyabb pontját egy övvel!

 

 

 

Kétrészes darabok

Újdonságnak számítanak a ruhák terén a kétrészes, kötött változatok, amik valóban csak azokhoz passzolnak igazán, akik örömmel viselik a feltűnő és merész darabokat. A jó hír, hogy ha beszerzel egy ilyen szettet, akkor legalább három összeállítást készíthetsz belőle: viselheted az alsó és a felső részt együtt, továbbá külön a szoknyát és a pulóvert – megéri tehát beruházni egy ilyen egyedi összeállításra.

 

 

 

Különlegességek

A kötött holmik már önmagukban is különlegesek és általában egyedi viseletet jelentenek, de még ezt is fokozhatod, ha kifejezetten szokatlan darabokat választasz. Már a mögöttünk álló év is teret engedett ennek az igénynek, de idén még inkább kiteljesednek a kötött trendek. Népszerű megoldásnak bizonyulnak majd a buggyos, trapézos megoldások, amik már csak azért is izgalmasak, mert alapvetően nem a kötött darabokon szoktuk viselni őket.

Az egyedi kötéstechnikák szintén szerepet kapnak, így nem csak a klasszikusnak számító, géppel kötött minták hódítanak majd: minden jöhet, ami feltűnő, pomponos, rojtos, vagy éppen szabálytalannak ható. Az idei évben továbbra is népszerű lesz hangsúlyozni a vállakat, akár extra rátétekkel, akár ejtett fazonokkal, de a derékhangsúlyos darabok is erősen tartják magukat a trendekben.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást