Töltött gömbcukkini petrezselyemmártással

Címlap / Életmód / Receptek / Töltött gömbcukkini petrezselyemmártással

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Tündéri gömbcukkiniket vettem a piacon. Igazi különlegességek! Jó néhány felhasználási módját ismerem és gyakorolom is a cukkininek. A gömb alakú, ráadásul sárga színű cukkini szinte „töltésért” kiáltott. Én pedig engedelmeskedtem neki. Ráadásul kapott egy isteni petrezselyemmártást is.

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 gömbcukkini (egyenként kb.20dkg-osak)
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 3 dkg ementáli sajt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • olaj
  • csipet só
  • toszkán fűszerkeverék

A mártáshoz:

  • 2-3 tekerésnyi bors
  • 3 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 3 dl főzőtejszín
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • pici só

Elkészítés:

A gömbcukkiniket alaposan megmossuk. Kalapot vágunk rajtuk, 3-4 mm-es peremet hagyva belsejüket kivájjuk. A kalap rész húsát is kiszedjük. Éles késsel, óvatosan végezzük ezt a műveletet. Vigyázzunk, hogy a zöldségek ne sérüljenek. Egy kiskanál is segítségünkre lehet a cukkini húsának kiszedésében. A kivájt zöldséghúst aprítsuk fel.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!