Sok hasznos praktikát megismertem a helyi zöldségestől, mielőtt nyugdíjba vonult volna. Tőle megtanultam, honnan ismerjük fel, mikor tökéletesen friss és ízletes a dinnye, hogy 2-2,5 kg kovászolni való uborka kell egy 5 literes üvegbe és azt is elárulta, miként tudom tökéletesre főzni a kukoricát…
Kukoricanyárs
A kukoricát nem csak magában húzhatod nyársra, ízletes finomságot készíthetsz belőle, ha felkarikázod a csöveket. 2-3 centi széles karikákra vágd a még nyers, héjától megszabadított kukoricát. Felváltva húzd a nyársra más zöldségekkel, gombákkal, majd folyamatosan pörgetve, fűszeres olajjal locsolva grillezd meg minden oldalát.
A kukoricát mindezek mellett akár héjában is megsütheted a rostélyon: áztasd be fél-egy órára a kukoricát a vízbe, így a levelek megszívják magukat és nem kapnak lángra. A parázs fölött, rendszeresen forgatva, kb. 20 perc alatt párolódik meg egy-egy cső. Ha van kedved a héjaktól való megszabadítás után még egy kicsit megpiríthatod a kukoricákat, így kellemes, füstös aromát kapnak.