7 szokatlan étel a grillről, amit azonnal ki akarsz próbálni

Címlap / Életmód / Receptek / 7 szokatlan étel a grillről, amit azonnal ki akarsz próbálni

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Nem csak a húsokat, halakat, grillzöldségeket lehet a grillen elkészíteni, hanem néhány olyan ételt is, amiről elsőre nem is gondolnád, hogy milyen jót tesz neki a rácson sülés. Cikkünkben mutatunk néhány igazán érdekes grillezett ételt, hátha kipróbálnád valamelyiket.

Római saláta

Ugyan furcsának tűnhet, hogy a salátát egyáltalán felmelegítsük, a leveleknek kimondottan különleges ízt ad, ha a füstös grillen sülnek meg.

A római saláta félbevágva az egyik legfinomabb a grillezett salátafélék közül.

Ha megsütötted mindkét oldalát, egy kis fokhagymát és cézár-öntetet tegyél rá, és már tálalhatod is.

Őszibarack

Isteni desszert a grillen sült őszibarack, ami egy kicsit mézes ízt kap, ha a rácson pirul.

Ehhez meg kell mosnod és félbevágnod néhány barackot, majd a belsejüket megpirítani.

Ha elkészültek, hagyd őket kicsit kihűlni egy tálon, és egy gombóc vaníliafagyit kanalazz rájuk, mielőtt tálalnád.

Garantáltan mindenki rajongani fog érte.

Görögdinnye

Az édes dinnye egészen füstös ízt kap a grillen, és nem is lesz annyira ragacsos, mint nyersen fogyasztva.

Ha belegondolsz, hogy a dinnye a cukkinivel van rokonságban, annyira nem is furcsa, hogy ezt is felteszed a rácsra.

Ha szimpatikus a grilldinnye, akkor vágj néhány vékony szeletet egy féldinnyéből, és a szeleteket is vágd félbe, majd egy kis olíva olajjal megkenve mehet is a grillre.

Ananász és rák

A hawaii csirke óta tudjuk, hogy az ananász nagyon jól működik együtt a húsokkal, de a rákkal is nagyon finom ez az étel.

Ha egy bambuszpálcára tűzöd az ananászdarabokat és a rákokat, majd ráteszed a grillre, hamar finom ételt tudsz belőle készíteni.

Rizzsel vagy akár önmagában is tálalhatod, de egy kis saláta mellé is kiváló.

Fahéjas banán

Szintén egy remek desszertötlet a grillezős napokra, ha a banánokat hosszában félbevágod, és egy kis fahéjjal megszórva lepirítod.

Friss eperrel körítve érdemes tálalnod, ha már kihűlt egy kicsit a banán, és akár joghurtos öntetet is készíthetsz hozzá.

Olívabogyó

Ha salátát készítesz a grillhúsok mellé, akkor készíts egy olyat, amibe olíva is kerül.

A megszokottól eltérően most viszont ne az üvegből öntsd egyszerre a salátába a bogyókat, hanem előtte pirítsd meg őket a grillen, egy kis fokhagymás olívaolajjal megkenegetve.

Melegen és hidegen is isteni lesz a salátában!

Édesburgonya

Itthon még csak nemrég indult hódító útjára az édesburgonya, pedig egy nagyon egészséges zöldségféléről van szó, amit elkészíteni sem bonyolult.

Vágd hasábokra a megtisztított édesburgonyát, majd a grillen sózva és borsozva süsd meg.

Nagyjából 15-20 perc alatt el is készül az édesburgonya, amit köretként is tálalhatsz, de fokhagymás-tejfölös öntettel lelocsolva akár magában is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!