Sok hasznos praktikát megismertem a helyi zöldségestől, mielőtt nyugdíjba vonult volna. Tőle megtanultam, honnan ismerjük fel, mikor tökéletesen friss és ízletes a dinnye, hogy 2-2,5 kg kovászolni való uborka kell egy 5 literes üvegbe és azt is elárulta, miként tudom tökéletesre főzni a kukoricát…
Grillezett kukorica
Habár a kukoricát a többség inkább főzni szereti, tökéletes alapanyag a grillezéshez is. Ehhez egy trükköt érdemes megfogadnod, mégpedig azt, hogy ne pucold meg teljesen a csöveket a grillezés előtt.
Így könnyebb lesz forgatni, megfogni – ugyanezt a célt szolgálja a kukorica csutkája is, ami – ha elég nagy, héjak nélkül is teljesíti a rábízott feladatot.
A másik alternatíva, hogy egy nyársat tűzöl a kukorica csutkájába, és ennél fogva pörgeted akár a parázs fölött. A grillezést tekintve érdemes fűszerolajjal kenni a kukoricát, amíg sül. Kenőecset helyett használhatsz egy ág rozmaringot, és próbáld ki a chilit is, az ugyanis a kukoricához tökéletesen passzol.