Ez a tökéletes főtt kukorica titka – isteni receptek a nyár kedvenc zöldségéből

Ez a tökéletes főtt kukorica titka – isteni receptek a nyár kedvenc zöldségéből

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Ez a tökéletes főtt kukorica titka – isteni receptek a nyár kedvenc zöldségéből / 2. oldal

Sok hasznos praktikát megismertem a helyi zöldségestől, mielőtt nyugdíjba vonult volna. Tőle megtanultam, honnan ismerjük fel, mikor tökéletesen friss és ízletes a dinnye, hogy 2-2,5 kg kovászolni való uborka kell egy 5 literes üvegbe és azt is elárulta, miként tudom tökéletesre főzni a kukoricát…

Grillezett kukorica

Habár a kukoricát a többség inkább főzni szereti, tökéletes alapanyag a grillezéshez is. Ehhez egy trükköt érdemes megfogadnod, mégpedig azt, hogy ne pucold meg teljesen a csöveket a grillezés előtt.

A héjakat ne tépkedd le, hanem csak fordítsd le a kukoricáról és a cső másik felén fogd össze őket, majd úgy vágd le, hogy kb. 5-6 centi megmaradjon.

Így könnyebb lesz forgatni, megfogni – ugyanezt a célt szolgálja a kukorica csutkája is, ami – ha elég nagy, héjak nélkül is teljesíti a rábízott feladatot.

Grillezett kukorica
VadimVasenin/depositphotos.com

A másik alternatíva, hogy egy nyársat tűzöl a kukorica csutkájába, és ennél fogva pörgeted akár a parázs fölött. A grillezést tekintve érdemes fűszerolajjal kenni a kukoricát, amíg sül. Kenőecset helyett használhatsz egy ág rozmaringot, és próbáld ki a chilit is, az ugyanis a kukoricához tökéletesen passzol.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»