Életmód / Receptek / Táplálkozás

Csemegekukoricás grillnyárs

Csemegekukoricás grillnyárs

Nemcsak mutatós, hanem nagyon finom is ez a kukoricás grill.

Hozzávalók 6 nyárshoz:

25 dkg csirkemell filé 20 dkg bacon 3 cső friss kukorica só grill fűszer 6 db bambusznyárs olaj, ha tepsiben sütjük

Elkészítés:

A bambusznyársakat legalább félórára hideg vízbe áztatjuk.

A csirkehúst 1×2 cm-es darabokra vágjuk, grill fűszerrel bepácoljuk annyi időre, amíg a kukorica megfő. A kukoricacsöveket a szokott módon picit sózott vízben megfőzzük.

A megfőtt kukoricát lecsepegtetjük, majd 2-2.5 cm-es karikákra szeljük.

A baconoket keresztben kettévágjuk. Hozzálátunk a nyársak elkészítésének. Tetszőleges sorrendben nyársra húzzuk a kukoricacső szeletet, a harmonikaszerűen hajtogatott bacont és a fűszeres csirke húst.

A hozzávalókat szépen osszuk el a 6 nyárson. A szokott módon grillezzük meg, de olajjal vékonyan kikent tepsiben is megsüthetjük.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást