Hozzávalók 6 nyárshoz:
25 dkg csirkemell filé 20 dkg bacon 3 cső friss kukorica só grill fűszer 6 db bambusznyárs olaj, ha tepsiben sütjük
Elkészítés:
A bambusznyársakat legalább félórára hideg vízbe áztatjuk.
A csirkehúst 1×2 cm-es darabokra vágjuk, grill fűszerrel bepácoljuk annyi időre, amíg a kukorica megfő. A kukoricacsöveket a szokott módon picit sózott vízben megfőzzük.
A megfőtt kukoricát lecsepegtetjük, majd 2-2.5 cm-es karikákra szeljük.
A baconoket keresztben kettévágjuk. Hozzálátunk a nyársak elkészítésének. Tetszőleges sorrendben nyársra húzzuk a kukoricacső szeletet, a harmonikaszerűen hajtogatott bacont és a fűszeres csirke húst.
A hozzávalókat szépen osszuk el a 6 nyárson. A szokott módon grillezzük meg, de olajjal vékonyan kikent tepsiben is megsüthetjük.