VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A jó hír az, hogy ez a zsemle tojás- és gluténmentes, viszonylag gyorsan elkészíthető, nincs benne semmi trükk. A (talán nem is annyira) rossz hír viszont az, hogy a reform hozzávalók – többek közt a hajdina – miatt ennek a péksütinek elég jellegzetes az íze, amit szokni kell. Én személy szerint imádom, de előre szólok, hogy készülj rá: ez most egy kicsit más ízvilág lesz, mint az eddig megszokott!
Aki már sütött maglisztből, gluténmentes lisztből kenyeret, vagy egyéb péksüteményt, tudja, hogy ezek általában nehéz, tömény, a hagyományos kenyérfélékhez képest nagyon masszív állagúak. Amivel alapvetően nincs semmi baj, mégis, ha valami olyanra vágysz, ami jobban hasonlít bolti dolgokhoz, ez a neked való recept.
Jelen esetben az egyik kedvenc clean alapanyagunk, az utifűmaghéj segít az állagjavításban. Amellett, hogy nagyon magas a rosttartalma és kiváló hatással van az emésztésre, alkalmazható tisztítókúrára, teljesen természetes, plusz sokszor hívjuk segítségül a receptekben is, különleges vízmegkötő hatása miatt. Készíthetsz belőle sütés nélküli vegán süteményt, használhatod zselatin helyett, de kiváltható vele a tojás és a rántás is!