10 tipp, hogy a lakodalomban mindenki jól érezze magát

10 tipp, hogy a lakodalomban mindenki jól érezze magát

Címlap / Szerelem / Esküvő / 10 tipp, hogy a lakodalomban mindenki jól érezze magát

Mindenki azt szeretné, hogy a lakodalomban az összes vendég jól érezze magát. Ezt azonban nem is olyan egyszerű biztosítani, különösen akkor, ha sok vendéget hívunk. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, ami segíthet abban, hogy biztosabbra menjünk és mindenki jól érezze magát – lehetőleg az ifjú pár is!

Ételek

Bizony gyakori, hogy a lakodalomban a felszolgált fogások között a vendégek megkritizálják a felszolgált ételt.
Lássuk be, hogy ez nem sokat segít a jó hangulathoz, ezért előre kérjük meg a vendéglátósokat, hogy lehetőleg egyszerre hozzák ki az ételt mindenkinek, a fogások felszolgálása között pedig minél kisebb szünetet tartsanak.

Ültetés

A jó hangulat alapja a jó ültetés. Hasznos, ha az ifjú pár együtt ül le átnézni az ültetési rendet, így nagyobb valószínűséggel ültetik egymás mellé a hasonló korú és érdeklődésű vendégeket a pár mindkét tagja oldaláról.
Ha az asztalnál jó társaság alakul ki, akkor máris nagy lépést tettünk az egész estét betöltő jó hangulat irányába.

Tér

Nagyon fontos, hogy a lakodalomban legyen elég tér mindenhez. Hiába ugyanis a gyönyörűen betanult közös tánc vagy a vicces játékok, ha olyan kicsi a hely, hogy gyakorlatilag alig látja valaki, hogy mi történik a főszereplőkkel.
Az asztalok között és a tánctéren is törekedjünk ezért a minél nagyobb szabad terült biztosítására – akár még a nagy dekorációk árán is.

Hangadók

Egy lakodalomban általában a vőlegény barátai azok, akik vidámabbak, hangosabbak, és akik könnyen viccelődnek, társalognak másokkal. Ha kaphatóak rá, akkor érdemes megkérni őket, hogy egy kicsit az este során foglalkozzanak a többi vendéggel is.
Mindenkinek jól esik, ha más társaságok is beveszik őt, legyen szó akár beszélgetésről vagy táncról.

Beépített emberek

Nem csak a fiatal férfiakat kérhetjük meg, hogy segítsenek a jó hangulat megteremtésében, más vendégekhez is bátran fordulhatunk ilyen kéréssel.
Ha ismerünk olyan párt, aki szeret táncolni, akkor bátorítsuk őket, hogy nyugodtan legyenek az elsők, akik elkezdik a táncot. Így ők a hangulatot is felpezsdítik, és maguknak is örömet okoznak ezzel.

Vőfély

A vőfély elméletileg a lakodalom összetartója, a folyamatos jó hangulat biztosítója. Mellé is lehet azonban nyúlni néha, ezért informáljuk le az általunk kiválasztott személyt.
Vagy még jobb módszer, ha már voltunk olyan lakodalmon, amit egy számunkra szimpatikus vőfély irányított, akkor őt keressük meg a sajátunkhoz is.

Irányítás

Vőfély nélkül is jól irányítható egy lakodalom, ha néhány embert megkértünk arra, hogy segítsen ebben az ifjú párnak.
A helyszín vezetőjét, esetleg a pincéreket is meg lehet kérni, hogy segédkezzenek néhány dologban, de fontos, hogy ezt már a szervezés időszakában megtegyük, nehogy végül irányító nélkül maradjunk.

Technika

A násznépet a lakodalomban technikai felszereléssel is lehet irányítani. Ha felhangosítjuk a zenét, akkor az táncra hív, ha lehalkítjuk, akkor az felkelti a figyelmet, mivel várható, hogy egy beszéd vagy egy játék fog következni.
A fények lecsavarásával romantikusabb hangulatot teremtünk, míg a felerősítésével azonnal oda tudjuk irányítani a figyelmet, ahova csak szeretnénk.

Zene

A lakodalom egyik érzékeny pontja a zene kiválasztása. Sajnos nem tudunk biztosra menni, de azért néhány lépést érdemes megtennünk.
Akiről tudjuk, hogy szeret táncolni, azt kérdezzük meg, hogy milyen zenét szeretne és gondoskodjunk arról, hogy legyen is olyan a repertoárban, vagy legalább ahhoz hasonló. Ezzel sokakat táncra ösztönözhetünk az este során.

Ifjú pár

A lakodalom vitathatatlan aduásza maga az ifjú pár. Ezért ha a hangulat alábbhagy vagy valami miatt nem kellően élénk, akkor a legjobb, ha vagy az ifjú házasok kezdenek el táncolni, vagy ha az irányítókat megkérik, hogy invitáljanak mindenkit táncra a nevükben.
Érdemes konkrétan rájuk hivatkozni, hiszen ezen az estén mindenki az ő kedvüket keresi. Vagyis mondassuk be nyugodtan, hogy „ezt kéri az ifjú pár!”

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!