5 tévhit a kövér nőkről és az elhízásról, amit mindenki igaznak hisz

5 tévhit a kövér nőkről és az elhízásról, amit mindenki igaznak hisz

Címlap / Életmód / Egészség / 5 tévhit a kövér nőkről és az elhízásról, amit mindenki igaznak hisz

Nem tudják, hogyan kell helyesen táplálkozni

A túlsúlyos nőket a társadalmi elvárások és az aktuális szépségideál napi szinten emlékezteti arra, hogy hogyan kellene kinézniük, legalábbis mások szerint. Az orvosok, rokonok és sajnos sokszor még a barátok is „segítőkészen” tanácsolnak nekik fogyókúrás tippeket, pedig ha valaki, akkor egy telt nő nagyon is tisztában van azzal, hogy mit szabad és mit nem szabad ennie.

A legtöbbjüknek egészen biztosan a fejében van a kalóriatáblázat, így semmiképpen sem „műveletlenek” ebben a tekintetben.

Könnyen adják magukat

Bármilyen felháborító és szomorú, sok férfi tényleg azt hiszi, hogy egy duci hölgy könnyen fogja adni magát. Semmilyen statisztika nem támasztja alá, hogy minél túlsúlyosabb egy nő, annál „kapósabb”, ez csak a férfiak fejében van így.

Minden nő – ahogy minden normális ember – egy olyan társra vágyik, aki megbecsüli és szereti, ez független a testtömegtől. 

Nem sportolnak

Bármilyen meglepő is sokak számára, igenis létezik olyan, hogy valaki fitt, mégis rendelkezik súlyfelesleggel. Sok olyan nő van, aki sportol és túlsúlyos, az egyik legismertebb példa erre a világhírű plus size modell, Ashley Graham. De elég a nehézatlétákra gondolnunk, akik nem vékonyak, mégis élsportolók. Az, hogy valaki sportol, nem mindig jelenti azt, hogy le van szálkásodva. Hogy ennek ellenére miért nem lehet olyan sok telt nőt látni az edzőtermekben, vagy a parkokban futni? Nem is tudom, talán az állandó szekálásnak (fat shamingnek) van hozzá köze.

AndrewLozovyi/depositphotos.com

Rossz példát mutatnak a gyerekeiknek?!

Ha itt arra gondolunk, hogy nem jó a gyereknek, ha az anyja önértékelési zavarokkal küzd, kevés az önbizalma és nem szereti magát, akkor ahhoz sajnos nem kell feltétlenül túlsúlyosnak lenni. Olyan példával elől járni viszont, hogy elfogadjuk a testünket – a sajátunkat és másokét is olyannak amilyen – egy határozottan pozitív üzenet. A közhiedelemmel ellentétben nem kell vékonynak lenni ahhoz, hogy valaki szeresse magát.

Boldogtalanok

Nagyon sok nőnek vannak önértékelési zavarai, ami kihat a mentális egészségére és hangulatára, de ez nem függ össze szorosan a túlsúllyal. Akármilyen alakja van valakinek, vagy bárhogy is néz ki, nem fog mindenben megfelelni az aktuális szépségideálnak.

Egy vékony nő is lehet szomorú, amiért kicsi a melle vagy lapos a feneke – sajnos senki sem immunis a társadalom esztétikai elvárásaira.

Mindenki ismer olyan csinos lányokat, akik állandóan a külsejük miatt szoronganak és biztos vagyok benne, hogy olyan duci csajjal is találkoztál már, aki rendben volt önmagával és kifejezetten jól érezte magát a bőrében.  Az egészséges önbizalom nem attól jön vagy megy, hogy a mérleg mennyit mutat. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást