A legnagyobb testápolási hibák egy bőrgyógyász szerint – és a 6 legjobb testápoló

A legnagyobb testápolási hibák egy bőrgyógyász szerint – és a 6 legjobb testápoló

Címlap / Stílus / Test / A legnagyobb testápolási hibák egy bőrgyógyász szerint – és a 6 legjobb testápoló

A testápolót senkinek nem kell bemutatni, hiszen a legtöbb nő télen-nyáron használja, hogy bababőre legyen. Ettől függetlenül hibázni is lehet – nem is gondoltam volna, hogy egy triviálisnak tűnő dolog, mint a testápoló felvitele is tartogathat hibalehetőségeket.

Dr. Naissan O. Wesley, Beverly Hills-i bőrgyógyász elárulja, pontosan mit is kell tenni annak érdekében, hogy a testápolód összes pozitív hatását kiélvezhesd és olyan puha legyen a bőröd, mint a babáké.

A szakértő szerint naponta érdemes testápolót használni, közvetlenül fürdés után – ekkor ugyanis sokkal több nedvességet tud magába zárni a bőr. Azért is fontos gyorsan cselekedni, mert fürdés közben a szappan megzavarhatja a bőr védőrétegét, amit a testápoló segít visszaállítani. A következő három hibát követik el a legtöbben a bőrgyógyász szerint:

  • Nem viszel fel eleget. Nem kell spórolni, persze ne egy egész flakont használj el, de ha úgy érzed, hogy igényli a bőröd, vagy találsz egy-két szárazabb helyet, oda nyugodtan kenj bőkezűen.
  • Nem kened be mindenhol magadat. A legtöbben a felsőtestüket alaposan bekenik, a lábuk viszont kimarad. Pedig fontos, hogy mindenhova kellő mennyiséget használj a megfelelő hatás érdekében.
  • Olyan krémet használsz, ami nem táplál eléggé. Ez a bőrtípusodtól is függhet. Az alapszabály, hogy olyan terméket válassz, amiben minden tápanyag, vitamin és összetevő megtalálható, ami a hidratált bőrhöz kell. A legjobb, ha minél kevesebb adalékanyagot tartalmaz a krém, és persze a natúr termékekkel nem lőhetsz mellé. A shea vaj, hidegen préselt olajak, a ceramidok (zsírsavak) például remek védőréteget képeznek a bőrön.

Wesley szerint utóbbi tanács kiemelten fontos, hiszen sokkal ráncosabbnak tűnik a bőröd, ha dehidratált. A hidratáló és védőréteg-képző összetevőknek köszönhetően viszont nem csak a bőrödet ápolod, hanem a ráncok kialakulását is megelőzheted. Ha aknéval küzdesz, vagy zsírosabb a bőröd, érdemes olyan krémet keresned, ami könnyedebb és nem tömíti el a pórusokat. 

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»